aug 12, 2020
13 Views
0 0

Hogy kerültek a sikeresen szétválasztott bangladesi sziámi ikrek a magyar orvosokhoz?

Written by

Az exkluzív dokumentumfilmben az akkor másfél éves gyermekek és szüleik első találkozása is látható Pataki Gergely és Csókay András orvosokkal 2017 novemberében.

„Jó életet szeretnék a gyermekeimnek. Szabad életet, külön életet. Ezért kérem, segítsenek!” – mondta Rabeya és Rukaya édesanyja, Taslima a megörökített első találkozáskor.

A Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány orvoscsapata 2010 óta szervez plasztikai-helyreállító és égési sebészeti missziókat Bangladesben, Pataki doktor vezetésével. Az ennek keretein belül operált páciensek életminőségének javulását látva kérték az ottani kollégák és a szülők a magyar szakemberek segítségét. Ezt követően kezdődött meg a határokon átívelő, több mint két éve tartó műtétsorozat.

Az Operation Freedom harmadik szakaszát jelentő, 2019. augusztus 2-án zárult, 33 órás végső szétválasztó műtét első évfordulójára közzétett kisfilm dokumentációs munkatársuk, Fuchs Richárd munkája.

A sebészet területén világelsőnek számító amerikai Surgery szakfolyóirat 2020. augusztusi számában jelent meg a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány orvoscsapatának cikke Rabeya és Rukaya szétválasztó műtétsorozatáról.

A végső szétválasztó operáció teljes magyar csapatának névsora ITT olvasható.

A sziámi ikrek szétválasztásához hozzájáruló magyar kórházaknak írt köszönetnyilvánítások ITT találhatók.

Forrás és fotó: Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány

Videó:  Fuchs Richárd/Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány

Magyar Kurír

magyarkurir.hu/hirek/hogy-kerultek-sikeresen-szetvalasztott-bangladesi-sziami-ikrek-magyar-orvosokhoz

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
magyarkurir · News
banner

Vélemény, hozzászólás?