máj 26, 2021
6 Views
0 0

Hofi Géza özvegye elárulta, miért nem szeretné, ha szobrot állítanának a humoristának

Written by

Hofi Géza özvegye elárulta, miért nem szeretné, ha szobrot állítanának a humoristának

A legendás humorista emléktáblát kap a VI. kerületi Anker közben, felesége pedig elárulta miért nem szobrot állítanak néhai férjének.

Hofi Géza idén július 2-án lenne 85 éves, a kerület a jeles alkalomból pályázatot írt ki emléktábla elkészítésére, melyet Megyeri János szobrászművész nyert el – adta hírül a Blikk a Metropolra hivatkozva.

A helyszín azért lényeges, mert a humorista egészen a haláláig itt élt. Özvegye örömmel értesült róla, és megtiszteltetésnek érzi, hogy a kerület ápolja férje emlékét. Megjegyezte, sokan úgy gondolják, hogy a hatodik kerületi Mikroszkóp színpad előtti alkotás egy Hofi-szobor, azonban az a Művészetek szobra, melyhez férje arcát használta fel Stremeny Géza szobrász, aki rajongott Hofiért.

Hofi Ildikó azt is elárulta, miért nem szeretné, ha szobrot állítanának egykori férjének: „Nagyon megtisztelő, hogy Szilágyi Erika képviselő szobrot akart állítani Gézának, de a férjem annyira szerény ember volt, hogy lebeszéltem a képviselőt arról, hogy szoborban gondolkozzon ebben az apró utcában, viszont egy emléktáblát a ház megérdemel. Végül nemcsak az önkormányzati képviselő-testület szavazta meg egyöntetűen az emléktábla felállítását, hanem a ház lakói is egyetértettek vele.”

atv.hu

Ajánlom

www.atv.hu/belfold/20210526-hofi-geza-ozvegye-elarulta-miert-nem-szeretne-ha-szobrot-allitananak-a-humoristanak

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?