ápr 6, 2021
0 Views
0 0

Hivatali visszaélés miatt feljelentették a házromboló kompolti polgármestert

Written by

A Magyarországi Roma Parlament Egyesület feljelentette Balázs Zoltán kompolti polgármestert hivatali visszaélés és rongálás megalapozott gyanúja miatt – tudta meg a 24.hu.

Lapunk írta meg, hogy a lottónyereményeiről elhíresült polgármester a lakók távollétében dózeroltatta le a település egyik lakóházát, amelyet addig egy háromtagú család használt. A rossz állapotú épületben az elmúlt egy évben a helyi roma közösség egyik tagja, Szűcs Georgina lakott gyermekével és élettársával.

Szűcs Georgina egy másik megyében jutott munkához, ezért a család huzamosabb ideig távol volt otthonától. A polgármester ekkor döntött úgy, hogy életveszélyesnek nyilvánítja a házat, és leromboltatja. A rombolás előtt azonban a károsult család semmilyen értesítést nem kapott Balázs Zoltán hivatalától. Állításuk szerint az ingóságaik jelentős része is a romok alá került.

Balázs Zoltán korábban a 24.hu-nak azt mondta, hogy a bontás elrendeléséhez megvolt a jogköre, és mivel életveszélyről volt szó, meg kellett előzni, hogy valami „nagyobb rossz” történjen.

Az MRPE szerint azonban a polgármester eljárása önkényes és példátlanul jogsértő volt. A feljelentésben azt írják, hogy a ház ledózerolására nem rendelkezett semmiféle hatáskörrel sem az önkormányzati törvény, sem pedig a veszélyhelyzeti rendelkezések alapján.

A célzat egyértelmű, hiszen egy védtelen, kiszolgáltatott család életterének a megsemmisítése nem indokolható semmivel, csak önkényes és kirekesztő hatalomgyakorlással

– írta a rendőrségnek a szervezet.

24.hu/belfold/2021/04/06/hivatali-visszaeles-miatt-feljelentettek-a-hazromlo-kompolti-polgarmestert/

Komment írása

Article Categories:
24.hu · Belföld
banner

Vélemény, hozzászólás?