márc 4, 2021
15 Views
0 0

Hitlernek öltözött a balliberális színésznő, Sárosdi Lilla

Written by

Az üzletek és a szolgáltatások március 8-tól március 22-ig tartó zárását, továbbá az óvodák és az általános iskolák április 7-ig tartó bezárását jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.
Március 8-tól március 22-ig bezárják az üzleteket. Az élelmiszerboltok, a patikák és a benzinkutak nyitva maradnak. Minden szolgáltatás szünetel, kivéve a magánegészségügy. Mindenhol kötelező lesz a maszkhasználat szabad téren.
A bértámogatást és az adókedvezményeket mindenkire kiterjesztik, ahol be kell zárni – közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter.
A kormány a március 17-i ülésen dönt az újranyitásról. Az újranyitás menetét befolyásolja az is, hogy az online nemzeti konzultációban milyen válaszokat adnak a kitöltők – hangsúlyozta Gulyás Gergely.
6278 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdet óta összesen 446 178-ra nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 152 többségében idős, krónikus beteg, így a halottak száma 15 476 főre emelkedett.
Minden eszközzel le kell törni a járvány nagyon dinamikusan emelkedő harmadik hullámát, a kormányzati szigorítások szükségszerűek voltak – mondta Müller Cecília országos tiszti főorvos.
Ha nem lennének szigorítások, meredeken emelkedne a fertőzöttek száma, ezzel párhuzamosan az orvosi, kórházi kezelést igénylőké is radikálisan nőne – mondta Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora.
„Ahhoz, hogy átérjünk a túlpartra, most egy nagy levegőt kell vennünk, és nagyon reméljük, hogy azzal már ki fogunk jutni ebből a folyóból” – mondta Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő Magyarország élőben című műsorunkban.
Folyamatosan zajlik az oltás, már több mint 785 ezer főt beoltottak, közülük 267 153-an már a második oltását is megkapták.
Megkezdődött a koronavírus elleni AstraZeneca-vakcina hétvégi beadásáról értesítő sms-ek kiküldése.
Aki már megkapta a vakcinát, az ebben a hullámban védett lesz – mondta Lisziewicz Julianna immunológus Magyarország élőben extra című műsorunkban.
Újabb 280 ezer adag Szputnyik V orosz vakcina érkezett Magyarországra – jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter. Szijjártó Péter elmondta: amint a Nemzeti Népegészségügyi Központ úgy dönt, ezek az oltóanyagok azonnal felhasználhatóvá válnak.
Bajkai István, a Fidesz országgyűlési képviselője arra szólította fel Niedermüller Péter erzsébetvárosi polgármestert, hogy haladéktalanul mondja fel az önkormányzat Czeglédy Csaba ügyvédi irodájával kötött szerződését.
Elfogadhatatlan, hogy a Gyurcsány Ferenc által vezetett baloldal továbbra is falaz egy köztörvényes bűnözőnek, Czeglédy Csabának – mondta Budai Gyula, a Fidesz országgyűlési képviselője.
A kormány fokozott figyelmet fordít a munkaerőpiaci szempontból hátrányosabb helyzetben lévő csoportok foglalkoztatására, amelyet dinamikusabb, egyszerűbb támogatási rendszerrel segít elő – mondta Bodó Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár.
Március 8-án ismét megjelenik a felhívás a Falusi civil alapra a kormany.hu oldalon, a keretösszeg ezúttal is ötmilliárd forint lesz – jelentette be Gyopáros Alpár, a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos .
A Magyar Energetikai és Közműszabályozási Hivatalnak meg kell találnia az összhangot az energiapiaci szereplők és a fogyasztók igényei között, kiszámítható piaci környezetet fenntartva – mondta Horváth Péter János, a szervezet elnöke.
Budapest nagy részén elérhető lett a Vodafone 5G hálózata – jelentette be Amanda Nelson, a Vodafone Magyarország Zrt. vezérigazgatója.
„Miközben mi itt, Magyarországon és más vezetők a saját országaikban szó szerint élet-halál harcot folytatnak a koronavírus ellen, az EPP kisded hatalmi játékokban leli örömét a brüsszeli bürokraták buborékjában” – írta Orbán Viktor.
A miniszterelnök szerint az Európai Néppárt nélkül kell felépíteni az európai demokratikus jobboldalt, amely az európai baloldal csatolmányává vált.
Szijjártó Péter szerint Manfred Weber, az Európai Néppárt európai parlamenti képviselőcsoportjának vezetője a koronavírus-járvány elleni védekezés helyett a legsikeresebb EPP-tagpárt eltávolítását szervezte.
Ellenséges hangulatban kezdi meg prefektusi tevékenységét Kolozs megyében a Romániai Magyar Demokrata Szövetség által jelölt Tasnádi István Szilárd, akit beiktattak tisztségébe.
A világon 115, 2 millió ember fertőződött meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 2,6 millió, a gyógyultaké 65,1 millió a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem adatai szerint.
Hat hét csökkenés után újra emelkedni kezdett a koronavírus-fertőzöttek száma Európában – közölte az Egészségügyi Világszervezet európai irodáját vezető Hans Kluge.
Március 28-ig meghosszabbították Németországban az új típusú koronavírus terjedésének lassítását szolgáló korlátozások többségét.
Az intenzív osztályokon kezelt súlyos koronavírusos betegek 90%-a bevándorló háttérrel rendelkezik – mondta a legfőbb német közegészségügyi intézmény vezetője.
Lothar Wieler szerint a német kormány azért nem beszél a problémáról, hogy ne szítsa tovább a vitákat.
Németországban eltörlik az új típusú koronavírus ellen az AstraZeneca brit-svéd gyógyszeripari vállalat és az Oxfordi Egyetem együttműködésével kifejlesztett oltóanyag alkalmazásának felső életkori korlátját, a 65 éven felüliek is kaphatnak ilyen oltást.
Ukrajnában tovább gyorsult a koronavírus-járvány terjedése, egy nap alatt több mint tízezer új beteget regisztráltak, mintegy 2800-zal többet az előző napinál, a járvány kezdete óta elhunytak száma meghaladta a 26,5 ezret.
Szlovéniában hétfőtől megkezdik az iskolai és óvodai dolgozók tömeges oltását, és a középiskolások is visszatérhetnek az iskolapadokba – jelentette be Simona Kustec oktatási miniszter.
Egyetemisták tüntettek Belgiumban a lezárások miatt. Az országban enyhén növekedett az újonnan fertőzöttek száma, a halálos áldozatok heti száma viszont csökkent.
Az Európai Gyógyszerügynökség Humángyógyszer Bizottsága megkezdte az orosz fejlesztésű Szputnyik V koronavírus elleni oltóanyag folyamatos felülvizsgálatát – erősítette meg az EU gyógyszerfelügyeleti hatóságának szerepét betöltő ügynökség.
Meghaladta a 60 ezret a koronavírus-járvány halálos áldozatainak a száma Kolumbiában.
A venezuelai helyzettel foglalkozó nemzetközi kapcsolattartó csoport közleményében elutasította, hogy Venezuela vezetése nemkívánatos személlyé nyilvánította az Európai Uniónak a dél-amerikai országba akkreditált nagykövetét.
A demokrata többségű amerikai képviselőház egyhangú republikánus ellenzéssel szemben megszavazta a választási rendszert alaposan átalakító törvénytervezetet.
Moszkva reméli, hogy Washington nemcsak a szavak szintjén, de a gyakorlatban sem fog mások belügyeibe beavatkozni – jelentette ki Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő.
Több mint ezer, terroristáktól elkobzott lőfegyvert semmisítettek meg Madridban.
Lezuhant egy török Cougar típusú katonai helikopter a kelet-törökországi Bitlis tartomány Tatvan körzetében. A balesetben kilenc katona meghalt, négy megsérült.
7,3-as erősségű földrengést észleltek Új-Zéland Északi-szigetétől keletre.
A Jobbik egyik szakértője okozta azt a füstöt az Országgyűlés Irodaházában, ami miatt milliós kár keletkezett. A párt közleménye szerint leltározáskor talált rá kollégájuk egy füstgránátra, ami a kezében véletlenül beindult. Nem sérült meg senki.
Rongálás miatt nyomoz a rendőrség az Országgyűlés Irodaházában szerdán történtekkel kapcsolatban, az ügyben, hogy az épületben füstöt okozott egy pirotechnikai eszköz – közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda.
Kábítószer-kereskedelem miatt indult eljárás hat férfi és két nő ellen, aki a gyanú szerint Csongrádon, Szentesen és Hódmezővásárhelyen is árulta a kristály nevű szert.
Nyergesvontatóval ütközött össze egy személygépkocsi a 31-es főúton Mende és Sülysáp között, a balesetben az autó 29 éves vezetője meghalt.
Kezdődik az olajszennyezés felszámolásának következő üteme Szigetszentmiklóson – közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság.
Országszerte ismét nőtt a szálló por miatti légszennyezettség.
Férfi vízilabda Bajnokok Ligája: FTC-Telekom Waterpolo – Jadran Herceg Novi (montenegrói) 12:5
Férfi kézilabda NB I: MOL-Pick Szeged – Orosházi FKSE-Linamar 37:21
Női kosárlabda NB I: PINKK-Pécsi 424 – Atomerőmű KSC Szekszárd 71:85
Magyarország a Hajdúnánás mellett épülő versenypályán 2023-tól 10 évig rendez gyorsaságimotoros világbajnoki futamokat. Legutóbb 1992-ben, a Hungaroringen rendeztek Magyarországon gyorsaságimotoros vb-futamot.

hirtv.hu/ahirtvhirei/hitlernek-oltozott-a-balliberalis-szineszno-sarosdi-lilla-2517971?utm_source=feed&utm_medium=rss

Komment írása

Article Categories:
hírtv
banner

Vélemény, hozzászólás?