máj 26, 2021
10 Views
0 0

Hitelmoratórium: a bankszövetség csak a rászorulóknak szóló további, célzott segítséggel ért egyet

Written by

Hitelmoratórium: a bankszövetség csak a rászorulóknak szóló további, célzott segítséggel ért egyet

A moratórium meghatározó célja és a bankszektor alapvető feladata az, hogy célzott és hatékony segítséget nyújtson kifejezetten a rászorulóknak, ezen a célon túlmutató programot a bankszövetség a továbbiakban szakmailag nem támogathat, hiszen nem indokolható a bankszektor extra költségviselése olyan ügyfelek után, akik megfelelő jövedelemmel vagy elegendő tartalékkal rendelkeznek vállalt kötelezettségeik teljesítéséhez – közölte a Magyar Bankszövetség az éves rendes testületi üléséről készített beszámolójában szerdán az MTI-vel.

A vírushelyzet okozta lakossági és vállalati nehézségek áthidalását a Magyarországon alkalmazott hiteltörlesztési moratórium Európában az ügyfelek számára legkedvezőbben segítette – húzták alá.

A magyar bankszektor bizonyította, hogy jelentős munkatöbbletet és plusz költségeket is vállalva, a legnagyobb kihívások mellett is ügyfelei rendelkezésére áll – jegyezték meg.

Tavaly a vállalati hitelállomány folyósítás 6 százalékkal nőtt az előző évhez képest, ezzel párhuzamosan a bankszektor kifejlesztette és bevezette a kormányzati családtámogatási programokat – tették hozzá megemlítve, hogy előrejelzések szerint a hiteltörlesztési moratóriumok összesített, várható költsége meghaladja a 400 milliárd forintot.

A hitelmoratórium ára: Komoly teher szakadhat az adósok nyakába

 atv.hu/MTI

Ajánlom

www.atv.hu/belfold/20210526-hitelmoratorium-a-bankszovetseg-csak-a-raszoruloknak-szolo-tovabbi-celzott-segitseggel-ert-egyet

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?