máj 23, 2020
2 Views
0 0

Így húzza össze a nadrágszíjat a járvány miatt a Forma-1

Written by

A BBC, valamint a motorsport.com szakportál több forrásra hivatkozva számolt be arról, hogy a csapatok elfogadták a korábban napvilágot látott tervezetet. Ezek szerint jövőre 145 millió dollár lesz a költséghatár, 2022-ben 140 millió, míg a 2023-25-ös időszakban 135 millió. A szakmai tervek közül megerősítést nyert, hogy a műszaki átalakításokat érintő jelentősebb szabályozásokat 2022-ig elhalasztják, és a következő szezonban a csapatok az idei autóikat használják majd.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) hivatalosan még nem erősítette meg a csapatok internetes szavazásának eredményét, de a brit sajtó szerint ez csupán formalitás, és a jövő héten megtörténik.

A Forma-1-ben 2021-re vonatkozóan 175 millió dolláros költséghatárt terveztek – ebben nincs benne a pilóták fizetése -, de a koronavírus-világjárvány miatt ezt újra kellett tárgyalniuk a feleknek. Több csapat is jelezte, hogy a 100 millió dollárnál nem sokkal nagyobb összeggel értene csak egyet, míg a Ferrari a tárgyalások során kijelentette, hogy 145 millió dollárnál kevesebből nem szeretne gazdálkodni.

A Forma-1-ben a pandémia miatt az idei szezonnyitó Ausztrál Nagydíj után sorrendben

  • a bahreini,
  • a vietnami,
  • a kínai,
  • a holland,
  • a spanyol,
  • az azeri és
  • a kanadai

viadalt elhalasztották, míg a monacóit és a franciát törölték. Az első futam így július 5-én az Osztrák Nagydíj lehet, ami után következne július 19-én a Brit, majd augusztus 2-án a Magyar Nagydíj.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: Alejandro Garcia

(Visited 1 times, 1 visits today)
Article Tags:
Article Categories:
Infostart.hu · Sport
banner

Leave a Comment