máj 23, 2020
4 Views
0 0

„Ezek után nem érhet váratlan dolog verseny közben” – Veszélyes találkozás miatt futott rekordot a fiatal szekszárdi atléta

Written by

Általában annak nincs komoly hírértéke, ha egy sportoló edzés közben megdönti a saját rekordját, de az előző év legjobb junior férfi atlétájának választott Szemerei most egy csapásra ismertté vált. Bár fő száma a 3000 méter akadály, a felkészülést állóképessége javítására szerette volna felhasználni, s a 10 km-es országos bajnokságon indult volna, de a viadal a koronavírus-járvány miatt elmaradt. Edzőjével, Szőke Gergővel (29) úgy döntöttek, lefutja a távot, hogy kiderüljön, milyen formában van. Trénere kerékpáron kísérte, félúton jártak, amikor olyasmi történt, amire nem számítottak.

– A gemenci töltésen futottam, láttunk őzeket, mezei nyulat. Aztán észrevettünk valamit, eleinte azt hittük, csak őzek fekszenek az út szélén. Amikor úgy 100-150 méterre voltunk tőlük, megpróbáltuk elijeszteni őket tapsolással, zajkeltéssel, de nem zavartatták magukat. Akkor vettük észre, hogy két vaddisznó és egy kismalac van előttünk, amikor alig 50 méterre voltak, úgyhogy egyből megfordultunk. Az edzőm utána azzal motivált, most kell megfutni erősen, képzeljem el, hogy jönnek utánunk a vaddisznók – mesélte már mosolyogva az ijesztő történetet a fiatal sportoló.

Normál esetben a vaddisznó fél az embertől, de ha sarokba szorítják, vagy ha malacait veszélyben érzi, megtámadhatja, súlyos sérülést is okozhat. Szerencsére itt nem történt ilyesmi, Szemerei az előzetesen kitűzött 31 percen belüli időt ért el, 30:46 perces egyéni csúcsnak örülhetett.

– Szerintem 5-6 másodpercet veszíthettem, bő másfél-két méter helyem volt a fordulásra, és meg kellett állnom. Maga a felmérő tökéletes szimuláció volt. Ezek után nem érhet váratlan dolog verseny közben – viccelt Szemerei.

Az akadályfutó egyébként már rendelkezik a felnőttek közt országos bajnoki címmel, de reméli, majd a nagy nemzetközi versenyeken is bizonyíthat.

Felnőttek között is bajnok

Több nagy sikert is ünnepelhetett tavaly a Szekszárdi Sportközpont Nonprofit Kft.-nél versenyző Szemerei.

– Az U20-as Európa-bajnokságon elért 4. helyezésem ellenére a tavalyi felnőtt országos bajnoki címemre vagyok a legbüszkébb, hiszen a klubomtól több mint 12 éve nem nyert senki felnőttbajnokságot – mondta a 3000 méter akadály aranyérmese.

EXTRA AJÁNLÓ
Olcsóbban és gyorsabban intézné a bevásárlást? Ezt a módszert érdemes kipróbálni (x)
Naponta járhat a reggelihez a Blikk!

https://www.blikk.hu/sport/egyeni/szekszard-atleta-edzes-szemeri-levente-futas-vaddisznok/gzywe25

(Visited 1 times, 1 visits today)
Article Tags:
Article Categories:
blikk · Sport
banner

Leave a Comment