máj 23, 2020
4 Views
0 0

293 nap után rendezik meg az FTC–Debrecen meccset

Written by

Mi is történt az elmúlt közel háromszáz napban? Kirobbant a koronavírus-járvány, ami az egész (sport)világot, így a hazai labdarúgást is leállásra kényszerítette, elhalasztották a 2020-as nyári olimpiát, és tavaly augusztussal szemben már a Fradi sem harcol az európai kupaporondon…

A szombaton összecsapó két klub keretében is volt jó néhány változás. Ha augusztusban nem halasztják el az öszszecsapást a zöld-fehérek Bajnokok Ligája-selejtezői miatt, a DVSC kispadján még Herczeg András (63) ült volna ezen a találkozón. Most, 2020. május 23-án már a december végén kinevezett Vitelki Zoltán (49) a Loki trénere.

Vitelki december óta irányítja a Loki együttesét /Fotó: Zsolnai Péter

Vitelki december óta irányítja a Loki együttesét /Fotó: Zsolnai Péter

– Nincs jelentősége annak, mikor játszunk, most ez a meccs következik, ezt a feladatot kell megoldanunk. Arra törekszünk, hogy a pályán minél jobbak lehessünk, ezen a nehéz körülmények sem változtatnak – mondta lapunknak a mérkőzést megelőzően Vitelki.

A járványhelyzet után komoly egészségügyi előírásokkal folytatódik a bajnokság. A csapatok zárt kapuk mögött, nézők nélkül lépnek pályára – a labdarúgók és a stábtagok csak abban az esetben léphetnek be a stadionba, ha érvényes negatív teszteredménnyel rendelkeznek.

Lovrencsics Gergő (31), a Fradi csapatkapitánya már nagyon várta, hogy újra pályára léphessenek, és úgy érzi, a szurkolók otthon, a tévéképernyők előtt is komoly támogatást nyújtanak majd a csapatnak.

– Abban biztos vagyok, hogy minden Fradi-szurkoló a tévé előtt fogja nézni a folytatást. Mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy tavalyhoz hasonlóan az idén újra bajnoki címet ünnepelhessünk – mondta a játékos a fradi.hu-nak.

A kupában is csatáznak

Az FTC–DVSC bajnoki mellett a Magyar Kupa elődöntőit is megrendezik ma. A párharcok első meccsén a Mezőkövesd a Mol Fehérvár FC-t fogadja (M4 Sport, 18), míg a jövőre már az élvonalban induló másodosztályú bajnok MTK a Budapest Honvéddal mérkőzik meg (M4 Sport, 20.05).

EXTRA AJÁNLÓ
Olcsóbban és gyorsabban intézné a bevásárlást? Ezt a módszert érdemes kipróbálni (x)
Ezt teszi velünk a digitális forradalom (x)

https://www.blikk.hu/sport/magyar-foci/293-nap-utan-rendezik-meg-az-ftc-debrecen-meccset/x9tmxtq

(Visited 1 times, 1 visits today)
Article Tags:
Article Categories:
blikk · Sport
banner

Leave a Comment