máj 23, 2020
2 Views
0 0

Veszélyhelyzeti kölcsönök Magyarországon: melyik a legjobb, ha sürgősen pénz kell?

Written by

Dupla THM és dupla törlesztőrészlet – valóban erről beszélhetünk, hiszen néhány kivétellel a személyi kölcsönök törlesztőrészlete 2021 januárjával, amikor a THM-plafon várhatóan már nem lesz érvényben, megemelkedik. A törlesztőrészlet-emelkedés egy 600 ezer forint összegű személyi kölcsön esetében nagyjából havi 3 ezer forintig, egy 3 millió forint összegű esetében akár havi 10 ezer forintig is terjedhet, alábbi táblázatainkban a várható pontos összeget is bemutatjuk.

Személyre szabott kalkulációhoz használd a Pénzcentrum kalkulátorát!

Először is egy 600 ezer forintos személyi kölcsön paramétereit mutatjuk be alacsonyabb jövedelem és rövid futamidő mellett, a kereskedelmi bankoknál jellemzően jövedelemátutalásra van szükség ezeknek a törlesztőrészleteknek az eléréséhez. Két szereplőnél (Provident és Cetelem) nem emelkedik meg a törlesztőrészlet 2021 januárjában, a többieknél viszont igen.

Ha 3 millió forintot veszünk fel hosszabb futamidőre szintén alacsonyabb jövedelem mellett, akkor a Cofidis és az UniCredit ajánlata tekinthető a legkedvezőbbnek. Itt látható, hogy a törlesztőrészlet akár 9 ezer forinttal is megemelkedhet még egy viszonylag kedvező hitel esetében is. Táblázataink egyébként minden esetben a hat legkedvezőbb személyi kölcsönt mutatják a teljes visszafizetendő összeg alapján.

Ha visszatérünk a 600 ezer forintos összeg felvételéhez, és ehhez a rövid futamidő mellett magasabb jövedelem társul, akkor szintén a Provident és a Cetelem áll az élen, mivel náluk később sem nő a THM, illetve a törlesztőrészlet. A nagybankok közül a CIB terméke is mindössze 7,0%-os THM-mel operál azonban 2021-től is.

Végezetül a 3 millió forintos, hosszabb futamidejű, nagyobb jövedelműek számára elérhető személyi kölcsönökre érdemes egy pillantást vetni. Ebben a szegmensben az UniCredit, a Cofidis és a Budapest Bank kínálja  a legalacsonyabb visszafizetendő összeggel rendelkező hitelt.

Személyre szabott kalkulációhoz használd a Pénzcentrum kalkulátorát!

Az 5,9%-os THM-plafon egyébként megosztja a banki közösséget. Online Hitelezés 2020 konferenciánk keddi alkalmának közönsége például 68%-os arányban arra szavazott, hogy helytelen a döntés: vagy azért, mert visszaveti a hitelkihelyezéseket, vagy azért, mert visszaveti a banki marzsokat. A válaszadók negyede gondolta csak úgy, hogy a THM-plafon helyes döntés, hiszen mérsékli a hitelfelvevőkre nehezedő adósságszolgálati terheket. Itt mutattuk be a többi közönségszavazás eredményét:

Címlapkép: Getty Images

(Visited 1 times, 1 visits today)
Article Tags:
Article Categories:
portfolio.hu
banner

Leave a Comment