máj 23, 2020
2 Views
0 0

Gyopáros: az óvodai felújítás javítja a település lakóinak életminőségét

Written by

Gyopáros: az óvodai felújítás javítja a település lakóinak életminőségét

Az óvodák és bölcsődék felújítása jelentősen hozzájárul a településeken lakók jobb életminőségéhez – mondta a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos szombaton a Veszprém megyei Nagyvázsonyban.

Gyopáros Alpár a községben a Mesevár Óvoda és Bölcsőde korszerűsítése alkalmából tartott sajtótájékoztatóján kiemelte, hogy a Magyar Falu Program pályázatai közül a helyi életminőséget javító beruházásokra tavaly 16 pályázati kiírást hirdettek meg, melyre a tavalyi év során 11 ezernél is több pályázat érkezett és több mint 5500 nyertes pályázat született, összességében 60 milliárd forint értékben. Hozzátette: idén eddig 9 pályázati kiírás jelent meg, melyek részben óvodák felújítására, részben óvodaudvarok rendezésére szolgálnak. Mint mondta, egy település népességmegtartó erejének növelése tekintetében az óvodai és bölcsődei intézményfejlesztések és az alapegészségügyi ellátás korszerűsítése a legfontosabb, hiszen ezek a fejlesztések olyan fiatalokat céloznak meg, akik otthonteremtés, gyermekvállalás előtt állnak.

A Magyar Falu Program keretében felújított nagyvázsonyi Mesevár Óvoda és Bölcsőde épülete 2020. május 23-án. Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Gyopáros Alpár felidézte: a Magyar Falu Program meghirdetését követően 2018 őszén országjárás indult azzal a céllal, hogy a falvak lakói véleményt mondhassanak a legfontosabb népességmegtartó intézkedésekről. E vélemények mentén indult útjára a Magyar Falu Program három alprogramja. A helyi életminőséget javító intézkedések mellett – melynek az óvodák felújítása is része -, a lakhatást segítő falusi csok és az állami mellékutak felújítása tartozik még a Magyar Falu Program keretébe. Közölte: a falusi csok 2019 nyarán indult el, azóta majdnem 10 ezer pár igényelt támogatást meglévő otthonok korszerűsítésére vagy ingatlan vásárlására.

Vajda Csilla, a nagyvázsonyi Mesevár Óvoda és Bölcsőde vezetője elmondta, hogy az intézményben 10 millió forintért újították meg a villamosvezetéket és korszerűsítették a fűtést.

Forrás: MTI; Kiemelt kép: MTI/Vasvári Tamás

#wpdevar_comment_3 span,#wpdevar_comment_3 iframe{width:100% !important;}

(Visited 1 times, 1 visits today)
Article Categories:
pestisracok
banner

Leave a Comment