máj 23, 2020
7 Views
0 0

Virtuális látogatást tehetünk Szent II. János Pál pápa wadowicei szülőházában

Written by

Évente mintegy 250 ezer látogató keresi fel személyesen a világ minden tájáról, így a környék egyik leglátogatottabb múzeuma a szent pápa egykori szülőháza.

A modern narratív kiállítás 16 részre osztva gismerteti meg a látogatókat  II. János Pál pápa életével és munkásságával. A múzeum középpontjában az a kétszobás-konyhás lakrész található, ahol a család 1938-ig élt, és amelyben sikerült visszaállítani a berendezés eredeti állapotát.

Ha kinéztem az ablakon, a templomfalon láttam a napórát és a feliratot: Az idő szalad, az öröklét marad.

A helyiségekben fellelhetőek Karol Wojtyła és családja egykori személyes tárgyai, kéziratai. A falakon fényképek láthatók a helyekről, ahol gyakran megfordult, de meg lett örökítve életének számtalan pillanata, iskolás évei egészen az egyetemig, papi, püspöki, bíborosi szolgálata és pápaságának évei.

A látogatók megismerkedhetnek a két világháború közti Wadowicével, az itteni zsidók sorsával; ismereteket szerezhetnek a közeli Kalwaria Zebrzydowskáról, a pápa krakkói tanulmányairól, a háborús, majd a kemény fizikai munkával töltött évekről, illetve arról, hogy a papi hivatást választó Karol Wojtyła mennyire szerette a hegyeket.

A virtuális bemutató IDE kattintva közvetlenül elérhető és bejárható.

Forrás: Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

Fotó: Wikimedia Commons

Magyar Kurír

(Visited 1 times, 1 visits today)
Article Tags:
Article Categories:
magyarkurir · News
banner

Leave a Comment