máj 9, 2019
10 Views
0 0

Hatszáz önkéntes segít a csíksomlyói pápalátogatás során

Written by

2019. május 9., csütörtök | 16:55

Mintegy hatszáz önkéntes fogja segíteni a szervezők munkáját június 1-jén, Ferenc pápa csíksomlyói látogatásán.

Az érdeklődők a Pontifex.ro honlapon jelentkezhettek, ugyanakkor egyházi és világi szervezetek is toborozták a segítőket, például a Romániai Máltai Szeretszolgálat, a Romániai Cserkészek Egyesülete vagy a Gyulafehérvári Caritas.

Önkéntesnek bárki jelentkezhetett, aki betöltötte a 16. életévét. Felső korhatár nem volt meghatározva, ám értelemszerűen jó egészségi állapotra van szükség ahhoz, hogy ezt a feladatot megfelelően lehessen teljesíteni.

Az eddigi statisztikák szerint a legtöbb önkéntes a Csíki-medencéből jelentkezett, de regisztráltak a sepsiszéki, az udvarhelyszéki, a gyergyószéki és a kézdiszéki egyházkerületekből is. Magyarországról tizenheten jelentkeztek, a legtávolabbról érkező önkéntes egy Bécsben élő férfi. Tizenkét román ajkú önkéntes is feliratkozott, köztük öten csíkszeredaiak, a többiek Balánbányáról, Bukarestből, Ploiești-ből, valamint az Olt megyei Corabiából érkeznek.

A szervezők május 14-étől felkészítőket tartanak az önkéntesek számára Sepsiszentgyörgyön, Székelyudvarhelyen, Gyergyószentmiklóson és Csíkszeredában. A szükséges szervezési eligazításon kívül a jelentkezőknek lelki ráhangolódásban is részük lesz. A távolabbról érkezőket az internet segítségével kapcsolják be a folyamatba, illetve személyes megkeresések is lesznek. Mindebben szerzetesnővérek is szerepet vállalnak. Az önkéntesek zömében a szektorok felügyeletében vesznek majd részt, de más jellegű feladatok is várnak rájuk, amelyek a szervezés során felmerülnek.

Forrás és fotó: Romkat.ro

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Vezető híreink – olvasta már?

ferenc-papa-sajtotajekoztatoja-egyik-legszebb-dolog-ratalalni-az-egyhaz-anyasagara

10:31

egyeztettek-harom-tortenelmi-kereszteny-egyhaz-vezetoi

Egyeztettek a három történelmi keresztény egyház vezetői

Egyetértenek a kormány családtámogatási rendszerével a történelmi egyházak – erősítették meg a katolikus, a református és az evangélikus egyház püspökei május 8-án Budapesten, a Magyarországi Református Egyház zsinati székházában tartott találkozójukon.

2019. május 8., szerda

(Visited 1 times, 1 visits today)
Article Tags:
Article Categories:
magyarkurir · News
banner

Leave a Comment