máj 23, 2020
0 View
0 0

Tenisz: Fucsovicsék és Janiék vívják a Budapest-kupa döntőjét

Written by

Jani Réka és Marozsán Fábián kettőséhez hasonlóan a Stollár Fanny, Fucsovics Márton duó is megnyerte csoportját, ezzel bejutott az óbudai Nemzeti Edzésközpontban zárt kapuk mögött zajló Budapest-kupa vasárnapi döntőjébe.

Hirdetés

Fucsovics Márton és Stollár Fanny döntőbe jutott a Budapest-kupán (Fotó: Dömötör Csaba)
A LEBONYOLÍTÁSRÓL

A zárt kapuk mögött sorra kerülő csapatversenyen hét női és hét férfi teniszező lép pályára, a meccseket kizárólag tévéképernyőn keresztül lehet követni. A Budapest-kupán – a Hopman-kupához hasonlóan – egy férfi és egy női versenyző alkot egy csapatot (alap esetben), és a két egyes mellett vegyes párosban is megmérkőznek egymással. A szettek négy játékig tartanak, így 3:3-as állás esetén rövidítés dönt.

Az első két napon a csoportküzdelmekre, vasárnap a döntőre és a bronzmeccsre kerül sor. A döntőt a két csoportelső, a bronzmeccset a két csoportmásodik vívja. A küzdelmek mindennap 10 órakor kezdődnek.

A Kék csoport egyetlen szombati párharcában Stollár Fanny és Fucsovics Márton kettőse Bondár Anna és Szerhij Sztahovszkij párosával csapott össze. Az első mérkőzésen Fucsovics két sima szettben, 4:1, 4:2-re megverte a világranglistán 169. helyezett, a családjával négy éve Budapesten élő ukránt, ezzel már a hölgyek meccse előtt biztossá vált, hogy a legerősebbnek tartott Stollár, Fucsovics duó végez a csoport élén és jut be a döntőbe. A nők összecsapásán Bondár Anna 4:3, 4:0-ra legyőzte Stollárt, aki aztán Fucsovics oldalán javított, és fiú partnerével vegyes párosban visszavágtak Bondáréknak (2:4, 4:1, 10–6).

Stollár és Fucsovics így két győzelemmel, 5:1-es meccsnyerési mutatóval bejutott a vasárnapi döntőbe.

A Sárga csoportban a játéknapot két fiatal összecsapása nyitotta meg, mivel a világranglistán 76. Balázs Attila bejelentette, hogy még nem áll készen egyes meccsre, és csak a vegyes párost vállalja. Az első számú magyar játékos pótlására a 18. életévét épp szombaton betöltő Fajta Péter érkezett, aki nyolcaddöntős volt az idei Australian Open junior tornáján. Ellenfele a Davis-kupa-kerettag Marozsán Fábián volt, s az ifjak színvonalas csatáját a 20 éves Marozsán nyerte 3:4 (4–7), 4:2, 4:1-re.

A női mérkőzésen a párosban szintén junior AO-győztes, 19 esztendős Nagy Adrienn 40 perc alatt 4:1, 4:0-ra kikapott a kilenc évvel idősebb Jani Rékától, aki már harminc Fed-kupa-találkozóval büszkélkedhet. Az immár tét nélküli vegyes párosban a beszálló Balázs Attila és Nagy Adrienn döntő rövidítésben 2:4, 4:3 (9–7), 10–6-ra verte a Marozsán, Jani duót, amely így 2:1-re nyert. Mivel utóbbi kettős mindkét párharcát megnyerte, a Sárga csoport győzteseként bejutott a vasárnapi döntőbe.

TENISZ, BUDAPEST-KUPA
A SZOMBATI PROGRAM
KÉK CSOPORT
STOLLÁR FANNY, FUCSOVICS MÁRTON–BONDÁR ANNA, SZERHIJ SZTAHOVSZKIJ 2:1
Fucsovics
–Sztahovszkij 4:1, 4:2
Stollár–Bondár 3:4 (5–7), 0:4
Stollár, Fucsovics–Bondár, Sztahovszkij 2:4, 4:1, 10–6

A Kék csoport végeredménye: 1. Stollár, Fucsovics 2 győzelem/0 vereség, 2. Babos (Drahota-Szabó), Nagy P. 1/1, 3. Bondár, Sztahovszkij 0/2 

SÁRGA CSOPORT
NAGY ADRIENN, BALÁZS ATTILA (FAJTA PÉTER)–JANI RÉKA, MAROZSÁN FÁBIÁN 1:2

Fajta–Marozsán 4:3 (7–4), 2:4, 1:4
Nagy A.–Jani 1:4, 0:4
Nagy A., Balázs–Jani, Marozsán 2:4, 4:3 (9–7), 10–6

KÉSŐBB
NAGY ADRIENN, BALÁZS ATTILA (FAJTA PÉTER)–GÁLFI DALMA, PIROS ZSOMBOR

Fajta–Piros
Nagy A.–Gálfi
Nagy A., Balázs–Gálfi, Piros

(Visited 1 times, 1 visits today)
Article Categories:
nemzetisport
banner

Leave a Comment