máj 23, 2020
0 Views
0 0

Oroszország: nem lesz szünet a következő idény előtt

Written by

Az orosz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság következő idényét augusztus 2-án kezdik el, így nem tartanak szünetet a 2019–2020-as kiírás befejezését követően.

Az időpontokról Makszim Mitrofanov, a sportági szövetség (RFSZ) főtitkár-helyettese nyilatkozott, miután az orosz sportminisztérium támogatásáról biztosította az RFSZ vezérkarának a bajnokság folytatásáról hozott döntését. 

„Ha június 21-én újraindulunk, a következő szezon már augusztus 2-án elrajtol. Amennyiben viszont valamilyen okból csúsznánk, akkor pedig augusztus 5-én kezdődik meg a 2020–2021-es bajnoki idény” – mondta a TASZSZ-nak Mitrofanov.

„Az alapelv az – fűzte hozzá –, hogy minimalizáljuk a személyzet tagjai, a mérkőzés szervezői és a csapat játékosai közötti kapcsolatot, ezzel is csökkentve a járvány jelentette kockázatokat. A távolságnak két méternek kell lennie, s ennél közelebb nem mehetnek a riporterek sem a meccsek utáni nyilatkozatok készítésekor.”

A liga minden csapatának nyolc – egyformán zárt kapus – mérkőzése maradt a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt szezonból, a pontvadászat július 22-én zárul, majd három nappal később rendezik meg a kupadöntőt.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Article Categories:
nemzetisport
banner

Leave a Comment