máj 23, 2020
0 View
0 0

Magyar Kupa: MTK–Budapest Honvéd – élőben az NSO-n!

Written by

A Magyar Kupában elődöntőket rendeznek, a másodosztályú, de jövőre első osztályú MTK a Budapest Honvéddal találkozik, kövessék a találkozót online közvetítésünk segítségével!

Hirdetés

MAGYAR KUPA, ELŐDÖNTŐ
ELSŐ MÉRKŐZÉSEK 
MTK (NB II)–Budapest Honvéd 0–0– élőben az NSO-n!
Budapest, 
Új Hidegkuti Nándor Stadion, zárt kapuk mögött. Tv: M4 Sport. Vezeti: Erdős J.
MTK: Varga B. – Fülöp N., Katona Máté, Varju, Pintér Á. – Mezei, Palincsár, Cseke – Lencse, Schön, Prosser. Vezetőedző: Michael Boris
A kispadon: 
Somodi (k.), Nagy Zs., Bognár I., Gera D., Kata, Zuigeber, Kanta J., Bíró, Baki 
Budapest Honvéd: 
Tujvel – Mezgrani, Lovric, Niba, Uzoma – Nagy G., Hidi – Gazdag, Lanzafame, Moutari – George. Mb. vezetőedző: Pisont István
A kispadon: Lefkovics (kapus), Batik, Ugrai, Cipf, Szendrei, Kesztyűs, Kukoc, László D., Ikenne-King
Gólszerző: 

KORÁBBAN JÁTSZOTTÁK
Mezőkövesd Zsóry FC–Mol Fehérvár FC 1–1

PERCRŐL PERCRE

ELSŐ FÉLIDŐ

6. perc: Cseke vállalkozott lövésre 24 méterről, de a középre tartó lövést könnyen fogta Tujvel.
5. perc:
Többet támad az MTK, eddig jól passzolgatják ki a Honvéd-védelmet, a helyzetek is megvoltak.
3. perc: Nagyon szép MTK-támadás futott középen, a lövés megpattant Tujvelen, és a labda gólba tartott ugyan, de Prosser egy lépésre a gólvonal előtt beleért, ő viszont lesről indult… 

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés, az MTK szürke-fehérben, a Honvéd tiszta sárgában játszik.

ELŐZMÉNYEK, ÉRDEKESSÉGEK

♦ A két nagy múltú fővárosi csapat most a Magyar Kupa elődöntőjében találkozik, döntőt egyszer vívtak: 1968-ban a kék-fehérek 2:1-re győztek. Tegyük hozzá, az ötvenes években – amikor a két klub dominált a magyar labdarúgóéletben – csak három kupakiírást rendeztek meg. Az MTK 12-szeres, a Honvéd hétszeres kupagyőztes.

♦ Az MTK már úgy készülhet az elődöntőre, hogy feljebb lép egy osztállyal, hiszen a Magyar Labdarúgó-szövetség lezárta az NB II küzdelmeit, a fővárosi kék-fehérek pedig listavezetők voltak. Nem ritkaság, hogy alacsonyabb osztályú csapat eljut az elődöntőbe. A kétezres években sikerült ez kétszer az MTK-nak (NB II), háromszor a BKV Előrének (NB II), egyszer-egyszer a Tápiószentmártonnak (NB III – de ez akkor negyedosztályt jelentett), a Lombard FC Tatabányának (NB II), a Vasasnak (NB II), a Honvédnak (NB II), a győri Integrál-DAC-nak (NB II), a Szolnoknak (NB II), a Budafoknak (NB III) és a Soroksárnak (NB II) is. Az egyszerűség kedvéért NB II megnevezést használtunk akkor is, amikor a másodosztálynak épp más neve (NB I B) volt.

♦ A Magyar Kupa legutóbbi NB II-es győztese a Siófoki Bányász, mely 1984-ben a Rába ETO 2–1-es legyőzésével hódította el a trófeát. Azóta voltak másodosztályú csapatok a döntőben, de nem jártak sikerrel – legutóbb pont az MTK volt nagyon közel ehhez akkor, amikor 2012-ben 3–3 után tizenegyesekkel 8–7-re maradt alul a favorit Debrecennel szemben. A Siófokon kívül még a Soroksár (1933–1934) tudott másodosztályúként kupát nyerni, ám abban a kiírásban nem vettek részt a professzionális csapatok, tehát nem volt teljes a mezőny.

♦ A Honvédnak finoman fogalmazva sem ismeretlen az Új Hidegkuti Nándor Stadion, hiszen a kispestiek új pályájuk építése miatt az MTK-nál vannak „albérletben” ebben az idényben. Mondjuk azt, mérsékelt sikerrel alkalmazkodtak, hiszen a Honvéd hazai bajnoki mérlege gyengécske (4 győzelem, 3 döntetlen, 6 vereség). Az MK-ban a kispestiek kétszer játszottak pályaválasztóként, ám egyszer sem az MTK pályáján, egyszer az Illovszky-stadionban, egyszer a szegedi Szent Gellért Fórumban fogadták ellenfelüket. A visszavágó helyszíne a Puskás Aréna, a Honvéd–MTK lesz az első tétmérkőzés az új nemzeti stadionban.

♦ Az utóbbi időben nem sok babér termett az MTK-nak a Honvéd ellen: 2016 ősze óta hat bajnoki mérkőzést játszott egymással a két csapat, ötöt a kispestiek nyertek meg, a hatodik döntetlen lett.

♦ Az MTK eddig egyszer találkozott élvonalbeli ellenféllel ebben a kiírásban, a 16 közé jutásért hosszabbítás után 1–0-ra legyőzte a DVTK-t. A többi ellenfele (Dorog, Dunaújváros, Debreceni EAC, Unione) második, harmadik, illetve negyedik ligás volt. A Honvéd az NB III-as Dunaharaszti MTK kiütésével kezdett – mondhatni, egy MTK-t már kiejtett –, majd következett a Kazincbarcika, a Monor, a Szombathelyi Haladás és a Paks.

♦ Az MTK eddigi hét kupamérkőzésén még egyetlen gólt sem kapott, és mindegyiket megnyerte.

 AZ ÚT AZ ELŐDÖNTŐIG
MTK BUDAPEST BP. HONVÉD
– Unione FC 1–0 (i) – Dunaharaszti MTK 7–1 (i)
– DEAC 3–0 (i) – Kazincbarcika 2–0 h. u. (i)
– DVTK 1–0 h. u. (o) – Monor 3–1 (i)
– Dunaújváros 3–0 (o), 2–0 (i) – Szombathelyi Haladás 1–0 (o), 1–2 h. u. (i)
– Dorog 1–0 (i), 3–0 (o) – Paks 0–0 (i), 2–0 (o)
(Visited 1 times, 1 visits today)
Article Categories:
nemzetisport
banner

Leave a Comment