máj 23, 2020
0 View
0 0

Magyar Kupa: Mezőkövesd–Mol Fehérvár élőben az NSO-n!

Written by

 A Magyar Kupában elődöntőket rendeznek, a Mezőkövesd a Fehérvárral találkozik, kövessék a találkozót online közvetítésünk segítségével!

Hirdetés

MAGYAR KUPA, ELŐDÖNTŐ
ELSŐ MÉRKŐZÉSEK
18.00: Mezőkövesd Zsóry FC–Mol Fehérvár FC 0–1– élőben az NSO-n!
Mezőkövesd,
Városi Stadion, zárt kapuk mögött. Tv: M4 Sport. Vezeti: Farkas Á.
Mezőkövesd: Szappanos – Farkas D., Karnyicki, Pillár, Vadnai – Cseri, Neszterov, Berecz Zs., Besirovic – Zivzivadze, Jurina. Vezetőedző: Kuttor Attila
A kispadon:
Rjabenko (k.), Eperjesi, Pekár, Nagy D., Silye, Vajda, Szeles, Meszhi, Takács T.
Mol Fehérvár:
Kovácsik – Fiola, Muszliu, Vinícius, Stopira – Pátkai, Houri – Bamgboye, Kovács I., Petrjak – Nikolics. Vezetőedző: Joan Carrillo
A kispadon: Kovács D. (kapus), Elek, Nego, Hodzic, Futács, Nikolov, Juhász R., Hangya, Milanov
Gólszerző: Pátkai (11.)

KÉSŐBB
20.05:
MTK Budapest (NB II)–Budapest Honvéd (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

Cikkünk folyamatosan frissül.

PERCRŐL PERCRE

40. perc Hosszas mezőnyjáték után helyzet, Cseri lódul meg egy labdaszerzés után középen, jobbra passzol Zivzivadzének, aki jobbal lő is az ötös jobb sarka elől, de éppen a kapust találja el.

35. perc Stopira bal oldali beadása Neszterov fején csattan.

33. perc Helyzet, Zivzivadze felcsap jobbszellőnek, lapos beadását tízről ballal a jobb alsó sarok mellé vágja Besirovic, futtából. A légiós 16 idénybeli meccsén 9 kanadai pontnál tart.

32. perc Vinícius a levegőbe fejel egy kósza ívelést, Karnyicki jobbal 26-ról kapásból a léc fölé lő, méterekkel. Nagyon leszidják a bekket, ez a kapusé lett volna.

30. perc Vadnai beadása méterekre elpattan Zivzivadzétől, Farkas ível a kapu elé jobbról jobbal, Besirovic hétről a jobb alsó mellé fejel.

29. perc Fiola Attila lerántja a jobbon Jurinát, előtte fel is rúgja, majd kakaskodik vele egy picit. Sárga lap, megdolgozott érte becsülettel a bekk.

28. perc
Ez sem rossz, Kovácsot szereli becsúszva a 16-oson a középre húzódó Vadnai, szintén hátulról.

27. perc DE NAGY MENTÉS! Cseri emel jobbról ballal Besirovic elé, aki kapura tör, de a becsúszó Fiola elrúgja előle a labdát az ötösön! Kicsit les volt, de nincs ma itt VAR.

24. perc Zivzivadze megindul Berecz passzával, azonnal szereli Stopira, ráadásul kirúgás. Berecz az MFFC játékosa, kölcsönben szerepel Kövesdnek. A fehérváriak eladnák őt, a két klub meg is egyezett, a középpályás azonban még nem bólintott rá új szerződésére.

20. perc Vadnai Dániel kap sárga lapot, ellökte az őt már kicselező Bamgboyét. Előtte Petrjak hatalmasat esett a bal szélen, Farkas mellett. Kuttor jelzi, a Besirovicot felrúgó Vinícius is megérdemelt volna egy lapot az imént.

15. perc Bamgboye hiába érkezik középen üresen, Nikolics jobbról pontatlanul ad középre.

Besirovicot nemrégiben 150 ezer euróért megvette a Kövesd a Hajduk Splittől, eddig kölcsönben szerepelt itt.

13. perc Pátkai blokkolja Besirovic 16-os előtti próbálkozását, Besirovic szögletét Karnyicki majdnem a bal sarokba csúsztatja, de figyel Kovácsik. Kontra, a végén majdnem a jobb alsóba lő 15-ről jobbal Bamgboye, Szappanos vetődve elcsípi a labdát. Houri ismét szépen indított, a gyors kapuskidobást követően.

11. perc Petrjak elmegy a labdától, így Houri ad be balról egy szabadrúgást, jobbal, PÁTKAI MÁTÉ pedig a bal alsó sarokba csúsztatja a labdát 10 méterről, estében, fejjel. Az ötös bal, azaz rövid sarka elől: 0–1!

9. perc Átvette az irányítást a vendégcsapat.

6. perc Petrjak megvillan, két csel után balról ballal bead, a gólra éhes Nikolics elől az utolsó pillanatban ment a bevetődő Pillár.

4. perc Besirovic szabadrúgását rosszul találja el fejjel középen Vinícius, a berepülő Jurina éppen csak lemarad a labdáról a kapu előtt!

2. perc Jurina kétszer is eladja, Stopira beadását menti Pillár. Houri kornerét rosszul találja el a 16-os elől Petrjak, majd Houri a 16-osról valósággal eltöri a labdát. Jobbal.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A hazaiak tiszta feketében, a vendégek tiszta fehérben.

AZ ÚT AZ ELŐDÖNTŐIG
MEZŐKÖVESD FEHÉRVÁR
– Hévíz 6–0 (i) – Eger SE 4–2 (i)
– Sényő 2–1 (i) – Tiszaújváros 3–0 (i)
– ETO FC Győr 3–2 – h. u. (i) – Szeged-Csanád GA 1–0 – h. u. (i)
– Kaposvári Rákóczi 2–1 (o), 3–1 (i) – Újpest FC 0–0 (i), 1–0 (o)
– Puskás Akadémia 1–0 (i), 1–1 (o) – ZTE FC 0–2 (i), 5–0 (o)


A Fehérvár az NB I-ben hat pont lemaradással a második, azonban az éllovas FTC egy meccsel kevesebbet játszott. A vendégcsapat idén eddig nem remekelt idegenben, 2–2–2 a mérlege. A kupa negyeddöntőjében a ZTE csapatán jutott túl (0–2, –0). Mezőkövesd–Fehérvár 2017–2018: 0–0, 0–2, 0–4, 2018–2019: 1–0, 1–3, 0–1, 2019–2020: 0–0, 1–2 Mérleg: 2–2–1

A Mezőkövesd a kényszerszünet előtt kitűnő formában volt, idén csak kétszer betlizett, vendégként soros ellenfelétől, odahaza pedig a Zalaegerszegtől kapott ki. A bajnokságban a harmadik, Európa-liga-indulást érő helyen áll. A kupa előző fordulójában a Puskás Akadémiát búcsúztatta 1–0, 1–1).

Egy kis örökmérleg: 13 bajnoki, 7 fehérvári és 2 kövesdi sikerrel, 18, ill. 7 rúgott góllal.

JÖTTEK-MENTEK!
A Viditől a Mezőkövesdhez:
2019, Berecz Zsombor, kölcsönbe
2017, Varjas László, ingyen
2017, Varjas Zoltán, i.
2017, Horváth Tamás, i.
2016, Tomás Tujvel, i.
2015, Horváth Tamás, k.
2014, Baracskai Roland, i.
2011, Olasz Dénes, i.
A Mezőkövesdtől a Vidihez:
2017, Tomás Tujvel, i.
2014, Horváth Tamás
2009, Olasz Dénes, i.

„Múlt hétvégén a tavalyi bajnokkal játszottunk, azért, hogy az erőnket felmérjük. A felkészülésünkbe abszolút beleillett, hogy egy olyan erős csapattal mértük össze a tudásunkat, mint a Ferencváros. A két találkozó elérte a célját, ugyan ilyenkor az eredmény másodlagos, de örülünk annak, hogy jó teljesítményt nyújtottunk. Azt gondolom, hogy amit elterveztünk, azt be tudtuk mutatni mindkét összecsapáson. Most már csak az előttünk álló feladattal, a MOL Fehérvár elleni kupacsatával foglalkozunk. Nagyon szeretnénk olyan eredményt elérni az első mérkőzésen, amivel esélyünk lehet a továbbjutás kiharcolására. Azt gondolom, hogy ellenfelünk egy nagyon komoly háttérrel rendelkező klub, a Fehérvár Magyarország egyik kiemelkedő csapata, de nem foglalkozunk ezzel, nem számít, hogy ki jön velünk szembe. Saját magunknak szeretnénk megfelelni és fontos, hogy úgy készüljünk fel, hogy bárki ellen helyt tudjunk állni. Mint minden párharc előtt, most is az a véleményem, hogy mindkét csapatnak ötven-ötven százalék esélye van a továbbjutásra″ – mondta a mezőkövesdiek vezetőedzője, Kuttor Attila a mezokovesdzsory.hu-n.

„Jó hozzáállással folytatta a felkészülést a csapat a két, múlt heti edzőmérkőzést követően is. Nem kellett külön részletezni a párharc fontosságát senkinek az öltözőben, hiszen egy kupa-elődöntőről beszélünk. Teljesen más egy ilyen oda-visszavágós sorozatban meccselni, mint egy bajnokin, a Mezőkövesd egy jó együttes, minőségi, erős játékosok alkotják a keretet. Harcolnunk kell, meg kell mutatni, hogy milyen karakteres csapat vagyunk és könnyen lehet, hogy majd meg kell szenvedni a továbbjutásért, de az nem kérdés, hogy az a célunk, hogy ott legyünk a döntőben. Örülök, hogy hivatalosan is újraindul a futballidény, szerintem ez egy jelképe annak, hogy a társdalom jó úton jár a járvány legyőzése felé. Elsősorban persze a Vidi-szurkolók és magunk miatt szeretnénk jó teljesítményt nyújtani, de bízunk benne, hogy minden futballszerető jól szórakozik majd a magyar meccsek alatt. Szerintem a módosítások bevezetése pozitív és jó döntés. Megnőtt a sérülésveszély, a Bundesliga múlt heti fordulójában, ha jól tudom nyolc játékos is kidőlt, így mindenképpen üdvözlöm az extra változtatási lehetőségeket. Amúgy is úgy gondolom, hogy ezeken az első mérkőzéseken a cserék döntő többsége nem taktikai változtatás, hanem egyszerűen frissítés lesz majd. Én esetleg annyit változtattam volna, hogy ha az egyik csapatnak cseréje van még, de játékmegszakítása már nincs, akkor a kihasználatlan cserelehetőséget engedném nekik akkor, amikor az ellenfél cserél, hiszen így-is, úgy-is megáll a játék. Ezzel együtt is, örülök az extra lehetőségeknek, szerintem ebben a helyzetben jót tesz majd a színvonalnak” – nyilatkozta a hazaiak mestere, Joan Carrillo a molfehervardfc.hu-nak.

Harmincöt évvel Madrid után most Mezőkövesdre készül a csapat – a Vidi korábbi védője, Kuttor Attila vezette együttes ellen –, és ahogy fogalmaztunk, a cél a címvédés! „Sok szempontból furcsa lesz a szombat esti kupamérkőzésünk – mondta a klub honlapjának Kovácsik Ádám, a Mol Fehérvár FC kapusa. – Mindannyian tudjuk, ilyen helyzetben egyetlen csapat sem volt korábban: a szezon közepén két hónapra abba kellett hagyni a futballt. Nyilván a célunk nem lehet más, mint hogy előnyt szerezzünk Mezőkövesden, a párharc első összecsapásán. Arra viszonylag kevés esélyt látok, hogy a továbbjutás kérdését az első találkozón eldöntsük, hiszen ellenfelünk nagyon jó, egységes csapat. A győzelem megszerzése viszont mindenképp fontos lenne, és ehhez tudásunk legjavát kell nyújtanunk. Sok kihagyás után, kevés felkészüléssel a hátunk mögött nézők nélküli meccset játszani sajnos nem ideális, de most ehhez a helyzethez kell alkalmazkodnunk, és a sikerhez mindenképpen szükség van arra, hogy minden külső körülményt ki tudjunk zárni.”

Ha már a klubról és a kupadöntőről beszélünk, tegyünk egy kis kitérőt a dicsőséges múltban. Pénteken volt 35 esztendeje, hogy a Videoton 1–0-ra nyert a madridi Bernabéu-stadionban a Real Madrid vendégeként az UEFA-kupa döntőjének visszavágóján, és bár a fehérvári 0–3 után a kupát a spanyolok vehették át, a győzelem örök emlék maradt minden fehérvári szurkolónak. (Az akkori csapat tagjai is emlékeznek a rendkívüli diadalra, az ezüstéremre: a népszerű közösségi oldalon a Madridban Jorge Valdano tizenegyesét hárító Disztl Péter posztolt a nemzetközi kupadöntőről, az akkori csapat másik sztárja, Szabó József hozzászólásban ugratta egykori klubtársát – a hangulat, miként 1985-ben, most is nagyszerű a futballisták között.)

Tavaly elhódította a kupaserleget, és ezúttal sem lehet más terve a Mol Fehérvár FC-nek, amelynek a bajnoki elsőségre talán már csak matematikai esélye maradt – az aranyérem sorsa ugyanis a Ferencváros kezében van. Így a Magyar Kupa megszerzése menthetné meg a fehérváriak idényét, akik egy évvel ezelőtt a Honvéd elleni 2–1-es győzelem után tehették a vitrinbe a trófeát. A klub ezt megelőzően 2015-ben szerepelt a fináléban, akkor 4–0-ra kikapott az FTC-től. 2016-ban a legjobb nyolc között a Ferencváros, egy idénnyel később a 32 között a Budafok, a 2017–2018-as kiírásban a Vác ugyancsak a 32 között ejtette ki a Mol Fehérvárt – ezt követte a 2019-es kupagyőzelem.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A MEZŐKÖVESD–MOL FEHÉRVÁR MK-ELŐDÖNTŐ ELSŐ FELVONÁSÁNAK ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

(Visited 1 times, 1 visits today)
Article Categories:
nemzetisport
banner

Leave a Comment