máj 23, 2020
2 Views
0 0

Durva atrocitás ért egy nyugdíjas cirkuszi medvét Varsóban: egy állatkerti látogató bemászott a kifutójába, és megtámadta

Written by

A tavaly húsvéti sonkás gasztrovideó után itt az újabb miniszterelnöki receptajánlat. “Hello, ubik!” címmel tett közzé videót Orbán Viktor szombat délután Facebook-oldalán. A rövid, 12 másodperces videóban a kovászos uborka készítését mutatja meg a miniszterelnök. 

Orbán receptje szerint a kovászos uborka elkészítéséhez nem kell más, csak

  • egy csomó uborka,
  • kenyér,
  • befőttesüveg,
  • só,
  • fokhagyma,
  • feketebors,
  • kapor és 
  • víz.

Gondosan egymásra kell ezeket tenni, kicsit várni, és már kész is az ubi.

Nem Orbán az egyetlen politikus, aki előszeretettel fitogtatja a nyilvánosság előtt gasztronómiai képességeit. Párttársa, Németh Szilárd is rendszeresen osztja meg főztjeit, receptjeit Facebook-oldalán, míg az ellenzék részéről Gyurcsány Ferenc Orbánék nagy gasztronómiai kihívója. A DK elnöke még egy receptkönyvet is kiadott pár éve.

Orbán videójában egyébként az időzítés a legfurcsább. Én eddig úgy tudtam, a kovászos uborkához meleg kell, általában nyáron szokták elkészíteni, amikor nagy kánikula és sok napfény van. Ehhez képest pont most jön a hidegfront

Frissítés: Megkérdeztük a szerkesztőség kovászügyi biztosát,  Bakró-Nagy Ferencet, aki nem sok reményt fűz a miniszterelnöki uborkához. Elmondása szerint elsőre ugyan furcsán hangzik, de

a kovászos uborkához igazából kovász kell.

Régen az otthoni kenyerek egy jó része kovásszal készült, bár korántsem igaz a vélekedés, hogy annak idején mindenki mindent kovásszal sütött. De mivel volt kovászos kenyér, azt tettek a kovászolni kitett uborka tetejére azok is, akiknek nem lapult otthon a kamrában kovászuk, vagy öregtésztájuk.

Aztán a kenyérgyárak átvették az uralmat, a szocialista termelés magával rántotta a minőséget, a multik pedig telepakolták a kenyeret mindennel, ami a gyors elkészítés miatt hiányzott belőle: ízfokozóval adtak ízt, térfogatnövelővel helyettesítették a kelesztést, állagjavítóval az idő hiányában ki nem alakuló normális bélzetet. De most, hogy a járvány miatt több háztartásban van kovász, mint előtte, mindenki megpróbálkozhat az igazi kovászos uborkával, íme Péter Anna pofonegyszerű receptje, ezt használom én is:

  • 3 kg uborka
  • 4%-os sóoldat
  • 1 csokor kapor
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 evőkanál kovász

2 nap alatt beérik a napon, és elképesztően finom, mutatom, milyen volt a tavalyi -zárta kommentjét Ferenc. Íme a kép:

(Visited 1 times, 1 visits today)
Article Tags:
Article Categories:
Index.hu · Mindeközben
banner

Leave a Comment