Már 21, 2019
37 Views
0 0

Jakab Juli arcával van tele Párizs

Written by
Tayla Harris éppen az első gólt szerzi a Carlton-Western Bulldogs ausztrálfutball-meccsen

A 21 éves Tayla Harris az ausztrálfutball egyik legcsillogóbb sztárja (az ausztrálfutball nem labdarúgás és nem is rögbi, hanem egy fura, szinte kizárólag Ausztráliában játszott labdajáték). Néhány napja a fenti képet tette ki róla a közösségimédia-felületeire az ausztrálfoci-bajnokság (AFL) meccseit közvetítő tévécsatorna, a 7 Network.

A tévétársaság és Harris legnagyobb meglepetésére a trollok nem a sportemberi teljesítményt emelték ki kommentjeikben, hanem erősen explicit, sőt szexuális zaklatással felérő megjegyzéseket fűztek a fotóhoz. A szexista kommentek áradata odáig fajult, hogy

a tévétársaság moderátorai a fotó eltávolítása mellett döntöttek.

Az ausztrálfoci jelentőségét mutatja az országban, hogy még a miniszterelnök, Scott Morrison is megszólalt az ügyben, és a trollokat

gyáva férgeknek

nevezte. Viszont a népharag csakhamar a tévétársaság ellen fordult, hiszen a vádak szerint meghátráltak, és a fotó eltávolításával engedték, hogy a névtelen zaklatók győzedelmeskedjenek. 

A 7 Network így nem tehetett mást, minthogy egy bocsánatkérő üzenet kíséretében visszatette a képet:

Sajnáljuk, a fotó eltávolítása rossz üzenetet közvetített. A poszthoz fűzött számos megjegyzés kifogásolható volt, de még keményebben fogunk dolgozni azon, hogy kitiltsuk a trollokat az oldalainkról. Célunk az volt, hogy felhívjuk a figyelmet Tayla Harris hihetetlen atletikusságára, és továbbra is ünnepelni fogjuk a női futballt.

Forrás: CNN

(Visited 3 times, 1 visits today)
Article Tags:
·
Article Categories:
besztof · Index.hu · Mindeközben
banner

Leave a Comment