dec 27, 2018
52 Views
0 0

Hufnágel megcsinálta, amit Matolcsy sosem mert

Written by

Amikor először kaptam egy HUF feliratú zoknit a nem magyar állampolgárságú és etnikumú, mondjuk úgy, ismerőseimtől, még pusztán arra gondoltam, hogy ebben a távoli országban, ahol akkor előfordultam, lehet az interneten rendelni mindenféle feliratos dolgokat, és nekik ez az egyetlen, ami eszükbe jutott Magyarorszárgról. (És remélhetőleg ehhez semmi köze Matolcsy Györgynek.)

Nem is tévedhettem volna ennél nagyobbat, amennyiben a HUF nevű deszkásruha-céget Keith Hufnagel alapította a korai 1990-es évek San Franciscó-jában, és ma Los Angelesben, New Yorkban, Tokióban (2), Oszakában, Nagojában és Szendaiban vannak prémium deszkás ruházatot kínáló boltjaik. 

Így jöhetett létre, hogy Oszakában HUF-cuccokat kaptam a magyarok kultúráját kevésbé, a nemzetközi pénzügyi folyamatokat annál jobban ismerő ismerősöktől. Miközben Magyarországon vélhetően elég kevesen tudják, hogy a népi valuta ekkora karriert futott be a japán deszkás világban. (És hála a teremtőnek, ehhez semmi köze Matolcsy Györgynek.)

(Visited 1 times, 1 visits today)
Article Tags:
· ·
Article Categories:
besztof · Gazdaság · Index.hu · Mindeközben
banner

Leave a Comment