máj 23, 2020
3 Views
0 0

Újabb független újságírót tartóztattak le Vietnamban

Written by

2020.05.23. 12:00

Újabb független újságírót tartóztatott le a vietnami rendőrség államellenes felforgatás vádjával – közölték aktivisták szombaton. Az őrizetbe vett a Vietnami Független Újságírók Szövetségének ügyvivő elnöke, a 68 éves Nguyen Tuong Thuy, írja az MTI.

A férfit szombat reggel hanoi otthonából vitték el államellenes propaganda terjesztése miatt – számolt be egy helyi jogvédő szervezet. Házát átkutatták, és lefoglalták a számítógépét, a család összes tagjának mobiltelefonját, illetve egyéb személyes tárgyaikat.

Thuy aktív blogger, és a vietnami kormány politikáját, a korrupciót, valamint a társadalmi igazságtalanságot bíráló bejegyzéseit sokan olvassák.

Két nappal korábban Pham Thanht, a Vietnam Hangja nevű lap volt munkatársát vették őrizetbe ugyanazon vád alapján, mint Thuyt. A szintén 68 éves férfi a vietnami kommunista kormányt és az ország politikai vezetőit bíráló könyvek és esszék szerzője.

Vietnam egypárti állam, és a kormány mindent megtesz a másként gondolkodók elhallgattatásáért. Egy amerikai jogvédő csoport szerint több mint 200 politikai fogoly raboskodik az ázsiai országban, Hanoi ezt tagadja.

15%

5990 Ft

5092 Ft

15%

2999 Ft

2550 Ft

(Visited 1 times, 1 visits today)
Article Tags:
Article Categories:
Index.hu · Külföld
banner

Leave a Comment