máj 23, 2020
0 View
0 0

Lépett a Google, nyaranta elég lesz csak kimondani, hogy legyen hűvösebb a szobában

Written by

Jönnek a melegebb hónapok, amikor felértékelődnek a különféle hűtőberendezések. A Google ennek megfelelően egészíti ki asszisztensének képességeit.

A közelgő nyárra készülve a Google lehetővé tette a fejlesztőknek, hogy integrálják a Google asszisztenst a fagyasztókhoz és a léghűtőkhöz. Ezzel tovább növekedhet azon eszközök listája, amelyek szót fogadhatnak az asszisztensnek, azaz lehetővé válik a kéz használata nélküli vezérlés. Ilyenek eszközök voltak korábban a routerek, az intelligens televíziók és a távvezérlők.

Tekintettel arra, hogy a Google asszisztens már régóta képes volt kezelni az intelligens hűtőszekrényeket, kissé meglepő, hogy a fagyasztótámogatás megérkezése ennyi időbe telt – jegyzi meg a 9to5Google. A keresőóriás azt ajánlja, hogy az asszisztens vezérelhesse intelligens fagyasztók üzemmódok közötti váltását, a hőmérséklet kezelését, valamint a be- és kikapcsolást.

A léghűtőket nem szabad összetéveszteni a légkondicionálókkal: az előbbiek jellemzően könnyebbek és hordozhatók, és víztartállyal vannak felszerelve. A levegőhűtők nem támogatják a fűtést vagy a pontos hőmérséklet beállítását, viszont hűteni tudják a szobát és szabályozhatják a páratartalmat. A léghűtőkkel való kölcsönhatás magában foglalhatja a ventilátor sebességének beállítását, páratartalom meghatározását, illetve itt is működhet a ki- és bekapcsolás.

Arra egyelőre ne számítsunk, hogy már holnap az asszisztens fogja vezérelni a fagyasztót vagy a léghűtőt. Most csupán a fejlesztői dokumentáció és a dedikált eszköztípusok frissítése történt meg, ezek segíthetik a vállalatokat az Assistant-támogatás kiépítésében jövőbeli készülékeiknél.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Forrás: http://hvg.hu

(Visited 1 times, 1 visits today)
Article Categories:
hvg.hu
banner

Leave a Comment