máj 23, 2020
1 Views
0 0

Gyorsan csökken New Yorkban a Covid-19-halálesetek száma

Written by

Először csökkent száz alá az egy napon bekövetkezett halálesetek száma New Yorkban államban azóta, hogy az amerikai metropoliszban és a város térségében bevezették a szigorú karanténszabályokat.

Koronavírus-világjárvány

Már meghaladja az ötmilliót a koronavírussal megfertőzöttek száma a világon, és több mint háromszázezren vesztették életüket a betegség miatt, a járvány gazdasági hatásai pedig felbecsülhetetlenek. A járvány terjedése már több országban lassul, több helyen elkezdték enyhíteni a korlátozásokat, Igyekszünk mindenről tájékoztatni olvasóinkat, tartson velünk, olvassa cikksorozatunkat.

Andrew Coumo kormányzó szerint a száznál kevesebb, 84 halott azt jelenti, hogy az állam jó úton jár. „Működik, amit kitaláltunk,” – mondta Coumo közel három hónappal az után, hogy New Yorkban március 1-jén regisztrálták az első Covid-19-betegségben szenvedő személyt.

Coumo közben bejelentette a szigor enyhítését, az állam területén már engedélyezte a tíz fősnél kisebb csoportosulásokat, de csak akkor, ha a jelenlévő emberek megtartják egymástól a biztonságos távolságot.

A járvány csúcspontján, április közepén egy nap alatt 799 ember halt meg a betegségben, hivatalos források szerint New York államban eddig 23.195 emberéletet követelt a kór. A hatóságok 359 ezer embert regisztráltak fertőzéssel, ez a szám az utóbbi 24 órában 1772-vel emelkedett.  

Forrás: http://hvg.hu

(Visited 1 times, 1 visits today)
Article Categories:
hvg.hu
banner

Leave a Comment