máj 23, 2020
0 View
0 0

Elpusztult a világ legizgalmasabb életét élő aligátora

Written by

A moszkvai állatkertben kimúlt azt az USA-ban született aligátor, ami Berlinben túlélte a második világháborút, majd a brit katonák ajándékaként a Szovjetunióba került. Azt terjesztették róla, hogy tulajdonosa Adolf Hitler volt.

„Tegnap reggel Saturn, a Mississippi aligátor elpusztult. 84 év körüli kort ért meg, s ez nagyon tiszteletre élethossz” – áll az állatkert közleményében. Saturnt 1936-ban ajándékozta az USA a berlini állatkertnek, ám a kétéltű 1943-ban – a német fővárost ért bombatámadás után – megszökött.  Az aligátor három évig szabadon élt, 1946-ban végül brit katonák fogták be az állatot, és átadták a szovjet katonáknak. Saturn ezt követően 74 évig élt Moszkvában, és az állatkerti látogatók egyik kedvence volt.

Saturn imádta, ha kefével dörzsölték a bőrét, s ha felbosszantották a betont is képes vált átharapni erős állkapcsával. A Mississippi aligátorok saját környezetükben legfeljebb 30-50 évet élnek. Egyes híresztelések szerint Saturn Hitler tulajdonában volt, ám ezeket a híreket a britek és a szovjetek is cáfolták.  

Az aligátort a tervek szerint kitömik, és a moszkvai Darwin múzeumba kerül.

Forrás: http://hvg.hu

(Visited 1 times, 1 visits today)
Article Categories:
hvg.hu
banner

Leave a Comment