máj 23, 2020
1 Views
0 0

ATV: Vizsgálatot rendeltek el az agyhártyagyulladásban meghalt fiatal nő ügyében

Written by

A 33 édesanyát először nem kezelték, aztán amikor igen, már késő volt. A Fidesz tegnap még brüsszelezett egy sort a történet kapcsán.

Vizsgálatot rendeltek el az agyhártyagyulladásban meghalt 33 éves nő ügyében – közölte az ATV Híradója. Az esztergomi nő történetéről Bangóné Borbély Ildikó számolt be pénteken. A szocialista képviselő videójában megszólalt a nő édesanyja, aki arról beszélt, lányának nem volt krónikus betegsége, egy nap azonban fejfájás kezdte gyötörni, majd belázasodott, de nem köhögött. A háziorvos koronavírus-tesztet rendelt el, de a mentő 48 óra elteltével sem érkezett meg. Közben a nő állapota folyamatosan romlott, már sugárban hányt.

Végül megérkezett a mentő, Székesfehérvárra vitték, ám ott nem fogadták, így a nő végül a tatabányai kórház sürgősségi koronavírus-osztályára került. A koronavírus-tesztje negatív lett, még aznap este hazaküldték. Nem sokkal később újra mentőt hívtak hozzá, ami – miután több fővárosi kórház sem fogadta – Balassagyarmatra vitte. Itt nem sokkal később meghalt.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma az ATV Híradó megkeresésére közölte: az ügyben a Nemzeti Népegészségügyi Központ vizsgálatot rendelt el, ám arról csak lezárulta után adnak információt. Hozzátették: az egészségügyi ellátások lépcsőzetes visszaállítása folyamatosan zajlik, a kórházak az ágyak jobb kihasználása érdekében tárgyalhatnak egymással a nem koronavírusos betegek mielőbbi ellátásának biztosítása érdekében.

A történetre egyébként még tegnap a Fidesz is reagált. A kormánypárt persze a szokásos sablonokat húzta elő arról, hogy a baloldal gátolja a védekezést, csak a politikai támadásokkal, dudálgatással van elfoglalva, és Brüsszelben támadja hátba a kormányt.

Forrás: http://hvg.hu

(Visited 1 times, 1 visits today)
Article Categories:
hvg.hu
banner

Leave a Comment