máj 23, 2020
0 Views
0 0

A remdesivir immár bizonyítottan hatékony a koronavírus ellen, de egyedül nem elég

Written by

A remdesivir nevű vírusellenes hatóanyag felgyorsítja a koronavírus-fertőzésben szenvedő betegek gyógyulását – állapította meg egy tíz országban végzett kísérlet.

Koronavírus-világjárvány

Már meghaladja az ötmilliót a koronavírussal megfertőzöttek száma a világon, és több mint háromszázezren vesztették életüket a betegség miatt, a járvány gazdasági hatásai pedig felbecsülhetetlenek. A járvány terjedése már több országban lassul, több helyen elkezdték enyhíteni a korlátozásokat, Igyekszünk mindenről tájékoztatni olvasóinkat, tartson velünk, olvassa cikksorozatunkat.

A tanulmány szerint a tíz napon keresztül, intravénásan adott remdesivir lerövidítette a Covid-19-betegségben szenvedők gyógyulási idejét. A klinikai kísérleteket párhuzamosan tíz országban végezték, és mintegy ezer beteget vontak be. Azok a betegek, akik placebót kaptak, nem gyógyultak gyorsabban. A kísérletek során azonban az is kiderült, hogy a vírusellenes hatóanyaggal kezelt betegek között is voltak olyanok, akik végül életüket vesztették a kórban. „A magas halálozási arány miatt egyértelmű, hogy a remdesivir önmagában valószínűleg nem elégséges a gyógyuláshoz” – olvasható a Deutsche Welle német hírportál cikkében.  

Forrás: http://hvg.hu

(Visited 1 times, 1 visits today)
Article Categories:
hvg.hu
banner

Leave a Comment