dec 31, 2018
5 Views
0 0

Alakul a tévézés jövője? Ennél a filmnél a nézőre bízzák, mit csináljon a főszereplő

Written by

A Netflix-féle Black Mirror egyik új része az interakcióra helyezi a hangsúlyt. A nézők beleszólhatnak, hogyan cselekedjen a főszereplő, és mi történjen a következő jelenetben.

Ahogy a színes tévé, úgy a 3D is fontos mérföldkő volt a filmgyártás fejlődésében. Egyesek szerint az interakció, a cselekmény közönség általi befolyásolhatósága lesz majd a következő lépcsőfok. Ennek lényege, hogy az irányítás a néző kezében összpontosul, aki előre meghatározott jelenetek közül választva maga határozhatja meg a történet irányát.

Ilyen jellegű filmek több ízben is készültek már (köztük az HBO által megjelentetett Mosaic is ezzel hívta fel magára a figyelmet), de ezek kezdetleges próbálkozások voltak csak, ha a Netflix sikersorozata, a Black Mirror új, Bandersnatch nevű epizódjához hasonlítjuk őket.

Ebben ugyanis több alkalommal is a nézők dönthetnek arról, hogyan haladjon tovább a cselekmény,

így pedig tartogat annyi újdonságot, hogy harmadjára, de akár negyedjére is legyen értelme végignézni.

Az interakció a videojátékokhoz hasonló metóduson nyugszik, azaz a nézőnek nem kell megállítania az éppen futó epizódot, csupán annyi a dolga, hogy a képernyőn (automatikusan) megjelenő lehetőségek közül a számára legszimpatikusabbnak tűnőt választja.

A Netflix közlése szerint az interaktívvá tett epizódhoz 250 választható jelenetet forgattak, amik végső soron a műfajra is hatással vannak. A sorozatrész így családi dráma, de akár pszichothriller is lehet, attól függően, hogy a rendelkezésre álló építőkockákat milyen módon használják fel a nézők.

A különleges Black Mirror-rész december 28-a óta elérhető a Netflixen.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Forrás: http://hvg.hu

(Visited 1 times, 1 visits today)
Article Categories:
hvg.hu
banner

Leave a Comment