máj 23, 2020
0 View
0 0

Szlávik János: Az a legfontosabb, hogy ki és össze kell tartani

Written by

Lakatos Tibor: A gyógyultak száma meghaladja az aktív fertőzöttek számát

Az operatív törzs mai sajtótájékoztatóján Lakatos Tibor rendőrezredes ismertette, hogy tovább nőtt a gyógyult állampolgárok száma.

A gyógyultak száma meghaladja az aktív fertőzöttek számát a járvány kezdete óta ma először – hangsúlyozta Lakatos Tibor.

A határátkelőhelyek forgalmáról, valamint arról az új szabályról is információkkal szolgált, miszerint a magyar állampolgárok, Ausztria irányából, 4 napnál nem régebbi igazolással (mely alátámasztja, hogy valóban nem fertőzöttek) beléphetnek az országba.

Ami a hatósági házi karantént és az azt ellenőrző alkalmazást illeti, egyre többen használják.

Szlávik János: Az a legfontosabb, hogy ki és össze kell tartani

A Dél-pesti Centrumkórház osztályvezető főorvosa, Szlávik János elmondta, hogy egy a 2014-ben kialakított távol-keleti gyógyszer került ismét felhasználásra, a közepesen súlyos betegek esetében. A készítmény hátránya, hogy várandósok esetében nem alkalmazható, illetve nagy mennyiség szükséges belőle, a hatékony kezelés érdekében.

A koronavírussal egyes majmokat is megfertőztek, a vakcinákkal kapcsolatos kutatások eredményeinek érdekében. Ezt követően sokáig nem lehetett őket újra megfertőzni, ami arra enged következtetni, hogy az emberi szervezet képes lesz a vírussal szembeni immunitásra. Ez egy újabb lépés a vakcinák előállításához vezető úton.

Jelenleg három, idővel hatékonynak tűnő kísérlet is zajlik a megfelelő védőoltás létrehozásáért, ugyanakkor nem szabad kapkodni sem.

Az oltóanyagon dolgoznak, de a fejlesztés gyorsaságával vigyázni kell, mert korábban már volt rá példa, más vírus kapcsán, hogy az oltóanyagnak vélt vakcina több kárt okozott, mint maga a vírus, mivel még nem volt teljesen kész, hasznosítható állapotban.

Jön a nyár, aki teheti, remélhetőleg utazhat is. Főként belföldön javasolt a nyári szabadságok eltöltése, részben a járvány, részben pedig a hazai turizmus és a gazdaság fellendítése miatt.

A járvány harmadik hónapjában Szlávik János, munkatársainak, a Dél-pesti Centrumkórház dolgozóinak, az ország összes egészségügyi dolgozójának és minden magyar embernek megköszönte az eddigi munkáját.

Az a legfontosabb, hogy a magyaroknak továbbra is ki és össze kell tartaniuk – hangsúlyozta Szlávik János az operatív törzs mai tájékoztatóján:

Hír TV

http://hirtv.hu/ahirtvhirei/szlavik-janos-az-a-legfontosabb-hogy-ki-es-ossze-kell-tartani-2502001?utm_source=feed&utm_medium=rss

(Visited 1 times, 1 visits today)
Article Categories:
hírtv
banner

Leave a Comment