máj 23, 2020
2 Views
0 0

Jogi lépéseket terveznek a hozzátartozók

Written by

100 helyett, csak 60 ápoló és hiányos orvosi ellátás – ezt állapította meg a fővárosi kormányhivatal legfrissebb vizsgálata a Pesti úti Idősek Otthonában. A Hír TV-nek több hozzátartozó is arról számolt be, hogy hónapokig nem találkoztak orvossal az intézményben, és a lakókat nem gondozták megfelelően.

100 idős ember közül 97-en kiszáradva, 88 esetben alultápláltan kerültek be a Bajcsy-Zsilinszky kórházba a Pesti úti otthonból –mondta el a kórház főigazgatója Magyarország élőben című műsorunkban.

Bodnár Attila hozzátette: nemcsak az a kérdés, hogyan került be a koronavírus az intézménybe, hanem az is, milyen szakmai és higiénés lépéseket tettek meg a fenntartók.

Négy napig nem szóltak az idősotthon dolgozói édesapja haláláról – mondta el híradónknak az egyik neve elhallgatását kérő hozzátartozó.

Arról számolt be: nemhogy orvossal, de ápolókkal is csak alig alig találkozott az otthonban.

A nő azt is mondta, több hozzátartozóval együtt jogi lépéseket terveznek. Az elhunytak rokonai pert indíthatnak a halálesetek miatt, de valószínűleg a Nemzeti Nyomozó Iroda is meghallgatja őket a folyamatban lévő vizsgálat során – mondta el híradónk által megkeresett ügyvéd.

A Pesti úti otthonban eddig több százan fertőződtek meg koronavírussal, és 45-en hunytak el.

Hír TV

http://hirtv.hu/ahirtvhirei/jogi-lepeseket-terveznek-a-hozzatartozok-2502029?utm_source=feed&utm_medium=rss

(Visited 1 times, 1 visits today)
Article Categories:
hírtv
banner

Leave a Comment