máj 23, 2020
6 Views
0 0

Járvány Magyarországon: Sikeres volt a járvány elleni védekezés első szakasza

Written by

Megteltek a kerthelyiségek, a játszóterek, a parkok és üzletek – hétfőtől Budapestre is visszatért az élet. A fővárosban is feloldották a kijárási korlátozásokat. A szakemberek azonban óvatosságra intenek.

A legfrissebb adatok szerint több mint 3700 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma, a tisztifőorvos szerint azonban továbbra is rendkívül kedvezőek a koronavírus járvány mutatói.

Szigorú óvintézkedések betartásával, de az egészségügy is visszaállt a normál működésére.

Miközben lassan az egész ország újraindul és a kabinet arra készül, hogy megszüntesse a rendkívüli jogrendet, az ellenzék ezzel látszólag egyáltalán nem foglalkozik. Továbbra is a kormányt kritizálják.

Míg a kormány intézkedéseit rendületlenül támadja az ellenzék, a baloldali pártok által vezetett önkormányzatok megszorításait már kevésbé találják problémának. Több településen, a dolgozók bérének elvonása lett a válságkezelés általános módszere.

100 helyett, csak 60 ápoló és hiányos orvosi ellátás- újabb súlyos problémákat állapított meg a Fővárosi Kormányhivatal a Pesti úti Idősek Otthonánál. Karácsony Gergely azonban még mindig másra hárítja a felelősséget, de a járvány kirobbanása óta nem látogatta meg a fővárosi intézményt.

Ugrásszerűen nőtt a munkahelyvédelmi bértámogatásra jelentkezők száma, most pedig új programot indított a kormány, amellyel 70 ezer ember munkához jutását segítik. A turizmus területén elkezdett fejlesztések is folytatódnak tovább.

Teljes adás:

Kapcsolódó anyagok:

Szijjártó: Magyarország elsők között tesztelheti a japán Avigan gyógyszert

Hír TV

http://hirtv.hu/ahirtvhirei/jarvany-magyarorszagon-sikeres-volt-a-jarvany-elleni-vedekezes-elso-szakasza-2502023?utm_source=feed&utm_medium=rss

(Visited 1 times, 1 visits today)
Article Categories:
hírtv
banner

Leave a Comment