máj 23, 2020
3 Views
0 0

Gyopáros Alpár: az óvodai felújítás javítja a település lakóinak életminőségét

Written by

Gyopáros Alpár a községben a Mesevár Óvoda és Bölcsőde korszerűsítése alkalmából tartott sajtótájékoztatóján kiemelte, hogy a Magyar Falu Program pályázatai közül a helyi életminőséget javító beruházásokra tavaly 16 pályázati kiírást hirdettek meg, melyre a tavalyi év során 11 ezernél is több pályázat érkezett és több mint 5500 nyertes pályázat született, összességében 60 milliárd forint értékben.

Hozzátette: idén eddig 9 pályázati kiírás jelent meg, melyek részben óvodák felújítására, részben óvodaudvarok rendezésére szolgálnak.

Mint mondta, egy település népességmegtartó erejének növelése tekintetében az óvodai és bölcsődei intézményfejlesztések és az alapegészségügyi ellátás korszerűsítése a legfontosabb, hiszen ezek a fejlesztések olyan fiatalokat céloznak meg, akik otthonteremtés, gyermekvállalás előtt állnak.

Gyopáros Alpár felidézte: a Magyar Falu Program meghirdetését követően 2018 őszén országjárás indult azzal a céllal, hogy a falvak lakói véleményt mondhassanak a legfontosabb népességmegtartó intézkedésekről. E vélemények mentén indult útjára a Magyar Falu Program három alprogramja.

A helyi életminőséget javító intézkedések mellett – melynek az óvodák felújítása is része -, a lakhatást segítő falusi CSOK és az állami mellékutak felújítása tartozik még a Magyar Falu Program keretébe.

Közölte: a falusi CSOK 2019 nyarán indult el, azóta majdnem 10 ezer pár igényelt támogatást meglévő otthonok korszerűsítésére vagy ingatlan vásárlására. Vajda Csilla, a nagyvázsonyi Mesevár Óvoda és Bölcsőde vezetője elmondta, hogy az intézményben 10 millió forintért újították meg a villamosvezetéket és korszerűsítették a fűtést.

MTI

http://hirtv.hu/hirtv_gazdasagi_hirei/gyoparos-alpar-az-ovodai-felujitas-javitja-a-telepules-lakoinak-eletminoseget-2502026?utm_source=feed&utm_medium=rss

(Visited 1 times, 1 visits today)
Article Categories:
hírtv
banner

Leave a Comment