máj 23, 2020
2 Views
0 0

Elfogták a fegyveres rablót Szegeden

Written by

Tartani kell a távolságot, és fokozottan ügyelni minden intézményben a higiéniára – mondta a miniszterelnök a Nemzeti Kulturális Tanács ülésén.
Orbán Viktor ugyanakkor kiemelte, a védekezés első szakasza sikerrel zárult, mert megakadályozták a járvány tömegessé válását.
3713-ra nőtt hazánkban a beazonosított koronavírussal fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 6 idős krónikus beteg, ezzel 482 főre emelkedett az elhunytak száma, 1655-en már gyógyultan távoztak a kórházból.
Az aktív fertőzöttek száma 1576 főre csökkent. Az aktív fertőzöttek 43%-a, az elhunytak 61%-a, a gyógyultak 49%-a budapesti. Az aktív fertőzöttek harmada, 462 fő igényel kórházi kezelést, közülük 21-en vannak lélegeztetőgépen.
A koronavírus-járvány magyarországi terjedésének időszakában először haladta meg a gyógyultak száma az aktív fertőzöttekét – közölte Lakatos Tibor, a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetője.
Jelenleg három kísérlet is zajlik, melyek közül legalább az egyik végeredménye idővel hatékony, megfelelő védőoltás lehet, ugyanakkor nem szabad kapkodni sem – mondta Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház osztályvezető főorvosa.
Magyarország az elsők között tesztelheti a japán Avigan gyógyszert – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.
A honvédség segítő kezet nyújt mindazoknak, akik a járvány következtében vesztették el állásukat – közölte a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára.
Németh Szilárd elmondta: az ország 25 helyszínén lehet speciális önkéntes tartalékos katonaként szolgálni, ehhez 6 hónapos kiképzést kell vállalni. Jelentkezni a toborzóirodáknál és a megyei kormányhivataloknál lehet.
Kásler Miklós távozását sürgeti a DK elnöke. Gyurcsány Ferenc egy facebook bejegyzésében ezt a tárcavezető alkalmatlanságával indokolja. Gyurcsányt korábban többször is kezelte Kásler Miklós, akkor kitűnő szakembernek tartotta.
A baloldali önkormányzatokban kirúgások, fizetéscsökkenések, megszorítások követik egymást – mondta Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője.
A koronavírus által okozott gazdasági károk enyhítésében és a gazdaság újraindításában kulcsszerepe van a beruházások ösztönzésének, ezért a Pénzügyminisztérium bővíti a nagyvállalati beruházási támogatást – közölte a tárca.
A válság idején meghozott adóintézkedések 360 milliárd forintos könnyítést jelentenek, a legnagyobb horderejű lépés a szociális hozzájárulási adó két százalékpontos csökkentése július elsejével – mondta Tállai András, a pénzügyminiszter helyettese.
Már több mint 110 ezer ember bértámogatására adtak be igényt a vállalkozások, amelyek ennek révén meg tudják tartani a munkavállalóikat rövidített foglalkoztatás keretében – közölte Palkovics László innovációs és technológiai miniszter.
A helyi termékek mindig a helyi gazdaságot erősítik és sok-sok család megélhetését jelentik – mondta Nagy István agrárminiszter.
Az óvodák és bölcsődék felújítása jelentősen hozzájárul a településeken lakók jobb életminőségéhez – mondta Gyopáros Alpár, a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos.
Jogi szempontból sem nevezhető őrizetnek a magyar tranzitzóna, amely Szerbia felé mindig is nyitva állt – mondta Horváth József, az Alapjogokért Központ biztonságpolitikai szakértője.
A fokozódó migrációs nyomás miatt nagy erőkkel védik a szerb-horvát határt a szerb katonák. A hadsereg tagjai folyamatosan ellenőrzik, hogy a bevándorlók betartják-e a rájuk vonatkozó szabályokat, emellett biztosítják a civilek biztonságát.
A világban 5 211 172-en fertőződtek meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 338 183, a gyógyultaké pedig 2 056 650 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem összesítése szerint.
Továbbra sem lassul a fertőzés terjedése Ukrajnában, egy nap alatt 432 új esetet azonosítottak, a halálos áldoztok száma 605-re emelkedett.
Szerbiában a járvány csendesedésével 50-ről 100 főre emelték a tömeges rendezvényeken engedélyezett részvételt.
Montenegróban már a nyári idegenforgalmi szezonra készülnek, ezért mielőbb koronavírus-mentes övezetként szeretnénk hirdetni az ország adriai-tengeri partszakaszát.
Spanyolországban eddig 234 824 fertőzöttet regisztráltak, 28 628 ember halálát okozta a vírus.
Oroszországban 326 448-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma, 3249 halálos áldozat van.
Brazília megelőzte Oroszországot a koronavírussal fertőzöttek számában, így már a második az Egyesült Államok után. A brazil egészségügyi minisztérium adatai szerint a fertőzéses esetek száma már meghaladja a 332 ezret.
A legtöbb halálos áldozata a vírus okozta betegségnek az Egyesült Államokban van, ahol több mint 1,6 millió igazolt fertőzöttet és 96 ezer halálos áldozatot tartanak számon.
New York államban továbbra is emelkedik a járvány halálos áldozatainak száma – jelentette be Andrew Cuomo, az állam kormányzója.
Az amerikai kormányzat nemzetbiztonsági illetékesei május közepén egy atomfegyver-kísérlet végrehajtásáról tanácskoztak – közölte aThe Washington Post című lap nevük elhallgatását kérő kormányzati tisztségviselőkre hivatkozva.
Joe Biden, a demokraták várható elnökjelöltje sajnálkozását fejezte ki amiatt, hogy egy interjúban azt mondta, az az afroamerikai, aki Trumpra szavaz és nem rá, „nem igazán fekete”.
Három férfi letartóztatását indítványozta a Fővárosi Főügyészség a Deák téri kettős emberölés ügyében, amelyben a gyanú szerint egyikük két embert halálra késelt.
Hétfőtől újra fogadják az ügyfeleket a Budapesti Közlekedési Központ ügyfélközpontjai és központi ügyfélszolgálata – közölte a társaság.
Ferencváros hazai pályán 2:1-re legyőzte a Debrecen csapatát a labdarúgó NB I első fordulójából elhalasztott, és most pótolt mérkőzésén.
Az MLSZ elsőfokú licencadó bizottsága 17 csapatnak adta meg az első-, további 15 együttesnek pedig a másodosztályú klublicencet, a jelenleg élvonalbeli együttesek közül mindkét listáról hiányzik az Újpest és a ZTE.
Varga Arnold válogatott jégkorongozó meghosszabbította szerződését az UTE csapatával.

http://hirtv.hu/ahirtvkekhirei/elfogtak-a-fegyveres-rablot-szegeden-2502031?utm_source=feed&utm_medium=rss

(Visited 1 times, 1 visits today)
Article Tags:
Article Categories:
hírtv
banner

Leave a Comment