máj 23, 2020
0 Views
0 0

Egy afgán nő megölte anyatársát a leszboszi menekülttáborban

Written by

3713-ra nőtt hazánkban a beazonosított koronavírussal fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 6 idős krónikus beteg, ezzel 482 főre emelkedett az elhunytak száma, 1655-en már gyógyultan távoztak a kórházból.
Az aktív fertőzöttek száma 1576 főre csökkent. Az aktív fertőzöttek 43%-a, az elhunytak 61%-a, a gyógyultak 49%-a budapesti. Az aktív fertőzöttek harmada, 462 fő igényel kórházi kezelést, közülük 21-en vannak lélegeztetőgépen.
A kormány az első pillanattól kezdve védte a munkahelyeket, ezért számos könnyítést hozott a vállalkozások és a dolgozók számára – mondta az adóügyekért felelős államtitkár az operatív törzs tájékoztatóján.
Izer Norbert hangsúlyozta: 26 szakma több mint 150 ezer katás vállalkozója például négyhavi adómentességet kapott, amely mintegy 26 milliárd forintos segítséget jelent, de a nagyobb cégekre is gondoltak.
Karácsony Gergely ismét nem mond igazat, nem minden fővárosi döntésről egyeztetett a frakcióvezetőkkel – áll a Fidesz közleményében.
Azt írták: bár a főpolgármester azt állítja, hogy minden kérdésben egyeztetést kezdeményez, a Fidesz-frakció több mint 20 előterjesztésről csak a meghozott döntés után értesült.
Az egyik dolgozótól kapthatták el a koronavírust a Pesti úti idősotthon lakói – írja a Ripost. A lapnak több ápoló is azt mondta, hogy az egyik mentálhigiénés szakembernek lázasan, köhögve is dolgoznia kellett, mert nem volt más, aki ellássa a munkáját.
A Fidesz szerint a baloldal a koronavírus-járvány kezdete óta akadályozza a védekezést. A nagyobbik kormánypárt Bangóné Borbély Ildikó szocialista országgyűlési képviselő nyilatkozatára reagált így közleményben.
Soron kívüli tájékoztatást kér Karácsony Gergely főpolgármestertől a Széchenyi lánchíd felújításáról Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség államtitkára.
Kásler Miklós távozását sürgeti a DK elnöke. Gyurcsány Ferenc egy facebook bejegyzésében ezt a tárcavezető alkalmatlanságával indokolja. Gyurcsányt korábban többször is kezelte Kásler Miklós, akkor kitűnő szakembernek tartotta.
A koronavírus-járvány egészségügyi következményeinek kezelése mellett a gazdasági hatások kezelését nevezte a legfontosabb feladatnak Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.
Az országban elsőként a székesfehérvári mentőállomásnál alakították ki azt a professzionális garázs- és konténeregységet, ahol a mentőautókat kívül-belül fertőtlenítik és töltik fel védőfelszereléssel.
A Szegedi Tudományegyetem 840 millió forint értékben kapott és kap védekezéshez szükséges eszközöket a koronavírus-járványban.
A magyar bankrendszer stabil, a veszélyhelyzet idején is akadálytalanul működött – mondta Varga Mihály pénzügyminiszter videoüzenetében, amellyel a Magyar Bankszövetség tisztújító ülését köszöntötte.
A válság idején meghozott adóintézkedések 360 milliárd forintos könnyítést jelentenek, a legnagyobb horderejű lépés a szociális hozzájárulási adó két százalékpontos csökkentése július elsejével – mondta el Tállai András a Magyar Nemzetnek.
Júniusban kezdődhet a 3,85 milliárd forintos keretösszeggel gazdálkodó Zöld nemzeti bajnokok program előminősítése – közölte György László gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár.
Drasztikusan megnőtt az igény a bölcsődékre és az óvodákra az elmúlt napokban, a bölcsődés korúak mintegy 15 százaléka, az óvodásokkal együtt a gyerekek több mint 10 százaléka járt ügyeletre – közölte Novák Katalin államtitkár.
A járványhelyzet ellenére zavartalanul folytatódik, és hamarosan a végső, azaz a harmadik üteméhez érkezik a Zalazone zalaegerszegi járműipari tesztpálya építése – jelentette be Palkovics László innovációs és technológiai miniszter.
Az agrárkamara több áruházi beszállítótól úgy értesült, hogy egyes áruházláncok a veszélyhelyzet idején fizetendő kiskereskedelmi különadót a beszerzési árak letörésével akarják ellensúlyozni, ami tisztességtelen forgalmazói magatartás – közölte a NAK.
A járványügyi intézkedések enyhítése után fokozódhat a migrációs nyomás a balkáni útvonalon – jelentette ki a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1-en.
Jogi szempontból sem nevezhető őrizetnek a magyar tranzitzóna, amely Szerbia felé mindig is nyitva állt – mondta Horváth József, az Alapjogokért Központ biztonságpolitikai szakértője az M1-en.
Megfelelően járt el a magyar kormány, amikor a koronavírus-járvány miatt veszélyhelyzetet rendelt el – közölte Hidvéghi Balázs a Deutsche Welle aktuálpolitikai vitaműsorában.
A fokozódó migrációs nyomás miatt nagy erőkkel védik a szerb-horvát határt a szerb katonák. A hadsereg tagjai folyamatosan ellenőrzik, hogy a bevándorlók betartják-e a rájuk vonatkozó szabályokat, emellett biztosítják a civilek biztonságát.
Ötvenegy illegális bevándorló életét mentették meg a görög parti őrség munkatársai az égei-tengeri Leszbosz partjainál. A migránsok hajója a szigettől néhány száz méterre borult fel.
A Fidesz európai parlamenti képviselője kiemelte, a jogállamiság jól működik Magyarországon. Az igazságszolgáltatás és a sajtó kapcsán pedig megjegyezte, azok demokratikusan működnek Magyarországon.
Két hónap alatt több mint 403 ezer munkahely szűnt meg Romániában a munkaügyi minisztérium által közölt statisztika szerint.
Az osztrák kormány 300 millió eurós segélycsomaggal támogatja a tömegközlekedést – jelentette be Leonore Gewessler környezetvédelmi miniszter és Gernot Blümel pénzügyminiszter.
A bajor Keresztényszociális Unió támogatja a hitelből finanszírozott 500 milliárd eurós európai uniós gazdasági helyreállítási alapról szóló német-francia kezdeményezést – jelentette be a legkisebb német kormánypárt.
A világban 5 211 172-en fertőződtek meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 338 183, a gyógyultaké pedig 2 056 650 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem összesítése szerint.
Horvátországnak érdeke, hogy újraindítsa a turizmust, de az is érdeke, hogy akik idejönnek, egészségesek maradjanak – mondta Davor Bozinovic belügyminiszter.
Fokozatosan enyhítenek a korlátozásokon Európában. Május 29-től megnyílik a horvát-magyar határ, június 3-án Olaszország is megnyitja határait az uniós állampolgárok előtt, június közepétől Görögország is fogadja a turistákat.
Jövő hétfőtől Madrid és Barcelona is a koronavírus-járvány miatti korlátozások enyhítésének újabb szakaszába léphet, és ezzel felzárkózhat az ország többi részéhez – jelentette be Salvador Illa spanyol egészségügyi miniszter.
Franciaországban folytatódott a koronavírussal kórházban kezeltek számának csökkenése, a lélegeztetőgépre szorulók száma az elmúlt 24 órában 44-gyel 1701-re csökkent.
Június 8-ától kéthetes karanténba kell vonulniuk a külföldről Nagy-Britanniába érkezőknek – jelentette be a brit belügyminiszter. Priti Patel közölte, hogy a rendelkezés megsértőinek ezer font (390 ezer forint) pénzbírságot kell fizetniük.
Törökországban 3. napja, hogy 1000 alatt maradt az újonnan igazolt koronavírusos esetek napi száma. Az utóbbi 24 óra leforgása alatt 952 ember szervezetében mutatták ki a kórokozót, így a fertőzöttek száma elérte a 153 548-at.
Oroszországban a járványhelyzet stabilizálódott, de ősszel a Covid-19 új hulláma jelentkezhet – figyelmeztetett az orosz elnök.
Vlagyimir Putyin szerint az az országnak fel kell készülnie erre a forgatókönyvre és tartalékokat kell képeznie kórházi kapacitásból erre az október végi, novemberi időszakra.
New York államban továbbra is emelkedik a járvány halálos áldozatainak száma – jelentette be Andrew Cuomo, az állam kormányzója.
Valamennyi NATO-szövetséges maradéktalanul teljesíti a Nyitott Égbolt szerződés rendelkezéseit.
Oroszország kész tárgyalni a Nyitott Égbolt szerződéssel kapcsolatban felmerült kifogásokról, de nem a Washington által diktált feltételek alapján – jelentette ki Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes.
Az amerikai kormányzat nemzetbiztonsági illetékesei május közepén egy atomfegyver-kísérlet végrehajtásáról tanácskoztak – közölte aThe Washington Post című lap nevük elhallgatását kérő kormányzati tisztségviselőkre hivatkozva.
Joe Biden, a demokraták várható elnökjelöltje sajnálkozását fejezte ki amiatt, hogy egy péntek reggeli interjújában azt mondta, az az afroamerikai, aki Trumpra szavaz és nem rá, „nem igazán fekete”.
Legkevesebb százan voltak annak a gépnek a fedélzetén, amely nem sokkal a landolás előtt lakónegyedre zuhant a pakisztáni Karacsiban. A szerencsétlenséget senki nem élte túl.
Három embert hallgatnak ki gyanúsítottként a belvárosi kettős gyilkossággal összefüggésben: egy 18 éves fiatalt több emberen elkövetett emberölés, két társát pedig felfegyverkezve, csoportosan elkövetett garázdaság miatt.
NIF: Hamarosan elkészül a Tiszafüred-Poroszló között épülő kerékpárút, a kerékpárosok várhatóan a turistaszezon kezdetétől, június közepétől vehetik birtokba.
BKK: Szombattól újabb 62 villamoskocsin lehet kerékpárt szállítani a budai fonódó villamoshálózaton.
Erdély Csanád találatát választották a szurkolók az osztrák jégkorongligában az év góljának.
Fucsovics Márton és Stollár Fanny 3:0-ra legyőzte Babos Tímea csapatát a tenisz Budapest Kupa nyitónapján.

http://hirtv.hu/hirtvkulfold/egy-afgan-no-megolte-anyatarsat-a-leszboszi-menekulttaborban-2502003?utm_source=feed&utm_medium=rss

(Visited 1 times, 1 visits today)
Article Categories:
hírtv
banner

Leave a Comment