máj 23, 2020
2 Views
0 0

Déri Tibor cserben hagyta az újpesti vállakozásokat

Written by

Ferencz Gabriella csaknem 9 éve bérli Újpesten ezt az üzlethelyiséget. Ahogy több száz más kerületi vállalkozás, az övé is nehéz helyzetbe került a koronavírus-járvány miatt.

A városrész momentumos polgármestere néhány hónapja a helyi cégek támogatására egy 50 millió forintos alapot. Elmondása szerint azért, hogy a bérleti díjakat csökkenthessék.

A program azonban másfél hónap alatt kevesebb mint 30 vállalkozásnak nyújtott csak segítséget – ez derült ki a HVG cikkéből. A portál információi szerint bár 240 üzlethelyiség-tulajdonos igényelt támogatást, de csak 58 esetben született döntés.

Sokkal több az elvárás, mint amennyi segítséget nyújt az önkormányzat – erről beszélt híradónknak Ferencz Gabriella. Mint mondta, a támogatási űrlapon olyan kérdéseket tesznek fel a vállalkozóknak, mint egy NAV-ellenőrzés során.

Kerestük az újpesti önkormányzatot is. Válaszlevelükben azt írták: a HVG adatai elavultak. Emellett azt állítják az elbírálási folyamat nem bürokratikus.

Déri Tiborék ismét cserben hagyták a kerületi vállalkozásokat – erről már a Fidesz önkormányzati képviselője beszélt. Ozsváth Kálmán szerint az ellenzéki városvezetés célja, hogy spóroljon és magát fényezze.

Ozsváth Kálmán hozzátette: több mint 1300 üzlethelyiség bérlőjének lenne szüksége támogatásra, azonban az önkormányzat csak megalázó eljárásnak teszi ki őket valódi segítségnyújtás helyett.

Hír TV

http://hirtv.hu/ahirtvhirei/deri-tibor-cserben-hagyta-az-ujpesti-vallakozasokat-2502020?utm_source=feed&utm_medium=rss

(Visited 1 times, 1 visits today)
Article Categories:
hírtv
banner

Leave a Comment