máj 23, 2020
2 Views
0 0

Civil kör: Véget érhet a rendkívüli jogrend, de bocsánatot kér-e a baloldal?

Written by

Szabó Anett műsorvezető és Civil kör című műsorunk vendégei Megadja Gábor eszmetörténész, Vágvölgyi Gergely újságíró, Trombitás Kristóf publicista és új vendégként, Kötter Tamás író, jogász voltak.

„Azt látjuk, hogy nem élt vissza ezzel a kormányzat, a megfelelő ideig, a megfelelő mértékben tartotta magánál azt a többlethatalmat, amire szükség volt egy pandémia idején. Egy olyan világjárvány idején, amiben nincs tapasztalatunk, amiről senki nem tudta, hogy az első kör meddig fog tartani, mennyire lesz súlyos, a szomszéd államokban milyen lesz a helyzet. Olyan intézkedéseket sikerült hozni, amelyek úgy látszik, hogy megnyugtatóan rendezték ezt a helyzetet, – bízzunk benne, hogy a nyitás is kellően átgondolt és jól strukturált – de, hogy visszaélt volna bárki a hatalmával, ilyenre nem láttunk példát.”

– jegyezte meg Vágvölgyi Gergely újságíró, politológus.

„Ami a bocsánatkérést illeti, teljesen nyilvánvaló, hogy erre nem fog sor kerülni. Valóban ez az ellenzéknek és a sajtójának a folyamatos elképzelése, hogy innentől minden másként volt és akkor hirtelen már ahhoz kezdjük el igazítani a korábbi eseményeket, ahogy a mostani logikánk diktálja.”

– tette hozzá az ellenzék, valamint az ellenzéki sajtó, koronavírus okozta világjárvány idején jellemző magatartására vonatkozóan Trombitás Kristóf publicista.

„Az Európai Unió gyakorlatilag úgy működik ma, – és a különböző szervezetei – hogy visszatérnek a megszokotthoz, mert az a biztos. (…) Az Európai Unió gyakorlatilag semmit sem csinált a járvány ügyében, csak a nemzetállamok cselekedtek, csak a nemzetállamoknál van politikai cselekvőképesség. (…)”

– mondta Megadja Gábor eszmetörténész.

„Nincs menete a történelemnek, ne higgyék el a kedves nézők, amikor ezzel szuggerálják őket. A történelmet mi alakítjuk, önök, a politikusaink, akiket megválasztunk, az intézményeink, senki más. A sorsunk a kezünkben van, nem egy hatalmas hólabda vagy szikla görög Magyarország felé és eltapossa, ha nem lép félre, arra az útra, amit javasolnak neki, mondjuk Nyugat-Európában, hanem léphet másik irányba is vagy fel is zúzhatja ezt a sziklát – higgyenek benne.”

– hangsúlyozta Kötter Tamás, író, jogász.

Kapcsolódó anyagok:

Hidvéghi Balázs a nemzetközi sajtóban is megvédte a kormányt és annak döntéseit

Nemzeti Kulturális Tanács: A veszély nem szűnt meg

Orbán Viktor: Nehéz időszakon vannak túl emberek tízezrei

Hír TV

http://hirtv.hu/ciliv_kor/civil-kor-veget-erhet-a-rendkivuli-jogrend-de-bocsanatot-ker-e-a-baloldal-2502017?utm_source=feed&utm_medium=rss

(Visited 1 times, 1 visits today)
Article Tags:
Article Categories:
hírtv
banner

Leave a Comment