máj 23, 2020
3 Views
0 0

Pénzügyi tippek: mit tegyünk a koronavírus-járvány utáni újrakezdéshez?

Written by

9 perce

tippek pénz újrakezdés bevétel

Pénzügyi tippek az újrakezdéshez /Fotó: Shutterstock

Pénzügyi tippek az újrakezdéshez /Fotó: Shutterstock

Az elmúlt hónapokban a koronavírus-járvány okozta válság miatt sok embernek megszűnt az állása, csökkent a fizetése, vevők, vendégek hiányában nem termel bevételt a vállalkozása, ami nehéz anyagi helyzetet teremthet számukra.

Hogyan javíthatunk egy kis utánajárással és tudatossággal ezen? Imre Ádám, a MoneyVlog YouTube-csatorna tulajdonosa 5 hasznos tanácsot adott.

Imre Ádám

Imre Ádám

Kevesebb kiadás

Ha spórolni szeretnénk, tudnunk kell, hogy mire mennyit költünk. Írjuk össze egy füzetbe vagy a telefonunkba a napi kiadásainkat, és vizsgáljuk meg, melyek az elhagyható tételek. Vásárlás előtt tegyük fel a kérdést: valóban szükségem van most rá?

Pluszbevétel

Legtöbbünk kerti tárolójára, garázsára, ruhásszekrényére is ráférne már egy alapos szelektálás! Hirdessük meg eladásra, amit már úgysem használunk!

Alkalmi munka

A digitalizáció korában már rengeteg olyan munka van, amely otthonról, egy számítógép mellől is elvégezhető. Némelyik nem is feltétlenül igényel hosszú távú elköteleződést, az is lehet, hogy csak néhány napig van szükség a segítségünkre. Kövessünk álláslehetőségekkel kapcsolatos közösségimédia-csoportokat, -oldalakat, és ha szembejön egy szimpatikus lehetőség, csapjunk le rá!

Állami segítség

Ha az elmúlt 3 évben legalább 360 napnyi hivatalos, bejelentett munkaviszonyunk vagy aktív vállalkozói tevékenységünk volt, akkor jogosultak vagyunk álláskeresési járadékra. Ennek mértékét és hosszát a ledolgozott napok száma és az utolsó 4 negyedévben befizetett munkaerőpiaci járulék alapján határozzák meg, így akár a nettó minimálbér összegét is megkaphatjuk 3 hónapon keresztül.

Kölcsönfelvétel

Csak ha végképp nem látunk más lehetőséget, akkor vegyünk fel személyi kölcsönt. Kis összeget igényeljünk, rövid futamidővel, de először hasonlítsuk össze több bank ajánlatát, s keressük meg ezek közül is a legolcsóbb konstrukciót.

EXTRA AJÁNLÓ
Megérkezett a SPAR új akciós szórólapja! Gyereknapra és nyárra is készül az üzletlánc (x)
Kezdjük a tavaszi megújulást a szépségünkkel! Ez a titok (x)
tippek pénz újrakezdés bevétel

https://www.blikk.hu/eletmod/tippek/penzugyi-tippek-mit-tegyunk-a-koronavirus-jarvany-utani-ujrakezdes/m4e2v59

(Visited 1 times, 1 visits today)
Article Tags:
Article Categories:
blikk · Életmód
banner

Leave a Comment