máj 23, 2020
3 Views
0 0

Több kórház sem fogadta: agyhártyagyulladásban halt meg egy 33 éves esztergomi nő, most vizsgálatot rendeltek el az ügyében

Written by

4 perce

kórház agyhártya gyulladás elhunyt koronavírus

kórház

kórház

Blikk-információ Blikk-információ

Agyhártyagyulladásban veszítette életét egy 33 éves esztergomi nő, akit édesanyja szerint több kórház sem fogadta. Az viszont egyelőre tisztázatlan, hogy a nő koronavírus-fertőzött lett volna. Az ügyben a Nemzeti Népegészségügyi Központ vizsgálatot rendelt el – tudta meg az ATV.

Koronavírus – Legfrissebb

Az ATV beszámolójából kiderült, a nőnek nem volt krónikus betegsége, nemrég azonban fejfájás kezdte gyötörni, majd belázasodott, de nem köhögött. A háziorvos ezért elrendelte a koronavírus-tesztet, de a mentő 48 óra elteltével sem érkezett meg. A nő állapota viszont folyamatosan romlott, már sugárban hányt.

Végül megérkezett a mentő, amivel Székesfehérvárra vitték, ám ott nem fogadták, ezért a nőt végül a tatabányai kórház sürgősségi koronavírus-osztályára szállították át. Az ott elvégzett koronavírus-teszt eredménye negatív lett, ezért még aznap este hazaküldték. Nem sokkal később újra mentőt hívtak hozzá, ami Balassagyarmatra vitte, a 33 éves nő itt nem sokkal később életét veszítette.

Az esetről elsőként Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP politikusa számolt be.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma az ATV Híradó megkeresésére közölte: az ügyben a Nemzeti Népegészségügyi Központ vizsgálatot rendelt el, ám arról csak lezárulta után adnak információt.

EXTRA AJÁNLÓ
Vásároljunk be a nyárra! Eljött a kényelmes, vidám és pénztárcabarát ruhafrissítés ideje (x)
Édenkert a lakásban? Ezzel a módszerrel behozhatjuk a természetet az otthonunkba (x)
kórház agyhártya gyulladás elhunyt koronavírus koronavírus-járvány

https://www.blikk.hu/aktualis/belfold/agyhartyagyulladasban-halt-meg-egy-33-eves-esztergomi-no/cnqry8w

(Visited 1 times, 1 visits today)
Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Leave a Comment