máj 23, 2020
2 Views
0 0

Megúszhatja a nemzetközi körözést Terry Black hazaszökött árvája: ennyit követel a német gyámhatóság a néhai előadóművész lányától

Written by

Mint a Blikk megírta, az árván maradt lány három hete szökött haza Németországból, ám ezért ő és a koronavírus kapcsán elrendelt határzárak miatt korábban itthon ragadt gyámja, Mónika számolhatott azzal, eljárást indít ellenük a német gyámhatóság.

– Fanny túl van a kéthetes karanténon és a szökés okozta stresszen. Többször keresett minket a német rendőrség telefonon és szinte naponta írt e-mailt Fannynak a német kirendelt gyám, hogy menjen vissza az iskola miatt, de a kislány nem akart intézetbe kerülni, ezért hazajött. Velem akar élni, amit írásba adott a kinti gyámhivatalnak is – mesélte Mónika, aki a pécsi gyámhivatal segítségével gimnáziumba is beíratta a lányt. – Tájékoztattam a német hatóságot, hogy a kislány pécsi bejelentett lakhellyel és már iskolalátogatási igazolással is rendelkezik, hivatalos nevelője lettem, így nincs okuk minket felelősségre vonni.

Terry Black

Terry Black

A nő elképedve vette kézhez a napokban a hatóság válaszát, amelyben jelzi, felfüggeszti az eljárást, ám ennek illetékéül körülbelül egymillió forintot kellene befizetniük.

– Már nem kell félnünk körözéstől vagy büntetőeljárástól, de be kell fizetnem a háromezer eurós eljárási költséget. Ennyi a nyugalmunk ára azok után, hogy nyolc hónap alatt egyetlen fillérrel vagy lakhatási lehetőséggel sem segítették a gyerekeket – bosszankodott Árvai Mónika.

Az uniós jogszabályok szerint, ha nem fizet, itthon is számíthat arra, hogy bírósági végrehajtó kopogtat nála.

– Nem akarok senkitől kölcsönt vagy adományt kérni! Terry német kórházi számláit és a temetését is hitelből fizettem. Eladtam a nagyszüleimtől örökölt ékszereimet, hogy enni adhassak a gyerekeknek. Nincs mit elvenni tőlem, nincs autóm, önkormányzati lakásban élünk. A koronavírus miatt a szépségszalonomat sem tudtam megnyitni, most keresek fodrász, masszőr, kozmetikus és pedikűrös munkatársakat. Végre egyenesbe jöhetnék, de a fejem felett lebeg az újabb milliós adósság – mondta Mónika, aki Terry Black végakarata alapján vállalta az árvák nevelését.

Fanny igyekszik segíteni őt.

– Mónika rengeteg áldozatot hozott értem. Ősztől két tannyelvű gimnáziumba járok és mellette tanulom a műszempilla-készítést, valamint én lehetek a külföldi vendégek tolmácsa a szalonban – bizakodott Fanny.

Megtalálta új családját

Rácz Fanny tavaly ősszel veszítette el Terry Blacket, aki bátyjával együtt csecsemőkorában vette őt magához. Nevelőapja után sosem látott anyja, a gyermekkereskedelem miatt elítélt V. Éva is meghalt. A Blikk segítségével Árvai Mónika az elmúlt hónapokban megtalálta a kislány 12 vér szerinti testvérét, egyikükkel azóta tartja a kapcsolatot, új családot talált.

EXTRA AJÁNLÓ
Mindjárt itt a gyereknap, lepjük meg a kicsiket játékkal és a nyár ízeivel! (x)
Így készítsük el az édenkertünket az erkélyünkön (x)

https://www.blikk.hu/sztarvilag/sztarsztorik/terry-black-lanya-hazaszokott-nemzetkozi-korozes/ssb461j

(Visited 1 times, 1 visits today)
Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Leave a Comment