máj 23, 2020
4 Views
0 0

Koronavírussal fertőződött meg 23 beteg és 11 egészségügyi dolgozó a tatai kórházban

Written by

A tatabányai Szent Borbála Kórházban részlegesen feloldották az április 28-án kihirdetett zárlatot, a zárásnál 58 betegnél mutatták ki a koronavírust. A zárlat miatt a betegek nagy részét a tatai Árpád-házi Szent Erzsébet Kórházban látták el, négy osztály költözött át 72 ággyal.

(Minden a koronavírusról itt)

A 24.hu megkeresésére a tatabányai kórház elárulta: a tatai telephelyen is többen megfertőződtek koronavírussal, az Árpád-házi Szent Erzsébet Kórházban április 30. óta 23 betegnél és az 1522 dolgozó közül 11-nél mutatták ki a vírust.

Hozzátették: a koronavírusos betegek tünetmentesek, a szűrést követően 24 órán belül a kijelölt ellátóhelyekre szállította a mentőszolgálat. A dolgozók közül pedig kilencen tünetmentesek, ketten enyhe tüneteket produkálnak.

A kórház megfogalmazta azt is, hogy a nagyszámú fertőződés nem felelőtlen emberi mulasztás miatt következett be, hanem a dolgozók, a betegek és környezetünk biztonsága érdekében végzett átfogó szűrés következménye.

A tatabányai Szent Borbála Kórház május 21. óta fogad újra betegeket, Tatán jelenleg 17 beteget gyógyítanak a fekvőbeteg osztályon, azonban közöttük nincs koronavírusos-fertőzött.

EXTRA AJÁNLÓ
Vásároljunk be a nyárra! Eljött a kényelmes, vidám és pénztárcabarát ruhafrissítés ideje (x)
Édenkert a lakásban? Ezzel a módszerrel behozhatjuk a természetet az otthonunkba (x)

https://www.blikk.hu/aktualis/belfold/koronavirussal-fertozodott-meg-23-beteg-es-11-egeszsegugyi-dolgozo-a-tatai-korhazban/24pe6vf

(Visited 1 times, 1 visits today)
Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Leave a Comment