máj 23, 2020
4 Views
0 0

Elpusztult a moszkvai állatkert aligátora, amelyik túlélte a II. világháborút is

Written by

4 perce

aligátor elhunyt állatkert Moszkva

Elpusztult a moszkvai állatkert aligátora, aki túlélte a II. világháborút / Illusztráció: Northfoto

Elpusztult a moszkvai állatkert aligátora, aki túlélte a II. világháborút / Illusztráció: Northfoto

Blikk-információ Blikk-információ

Elpusztult a Saturn nevű aligátor, aki túlélte Berlin bombázását a II. világháború során, és akit sokáig Adolf Hitlerrel és a nácikkal is hírbe hoztak. A nagyjából 84 éves aligátor a moszkvai állatkertben hunyt el – írja a BBC.

Saturnt az Egyesült Államokban jött világra, majd 1936-ban került a berlini állatkertbe, ahol a város 1943-as lebombázásig élt. A Mississipi aligátornak azonban sikerült kimenekülnie az állatkertből, majd három évvel később brit katonák találtak rá, és ajándékozták a Szovjetuniónak. Azt, hogy az állat hogyan élte túl a megtalálásáig tartó időszakot, a szakértők sem tudják.

Saturn az elmúlt 74 évben a moszkvai állatkert szerves részét képezte. “Saturn számunkra egy korszakot jelképezett, és ezt a legkisebb túlzás nélkül állítjuk. Már gyermekkorunk óta ismer minket, és reméljük, hogy nem okoztunk csalódást számára” – írta az intézmény az aligátor halálhíréről beszámoló közleményében.

A Mississipi aligátorok szakértők szerint 30-50 évet élnek a szabadban, ezért azt sem lehet kizárni, hogy 84 éves Saturn – aki szerette, ha gondozói kefével masszírozzák a hátát – a világ egyik legöregebb aligátora volt. Az viszont biztos, hogy Saturnnak volt az egyik legizgalmasabb élettörténete – írták a gondozók. Az aligátorról ugyanis sokáig az a hamis pletyka terjedt, hogy egyenesen Adolf Hitleré volt. A moszkvai állatkert ezzel kapcsolatban megjegyezte: “az állatok nem tartoznak egyetlen politikai párthoz sem, és nem vonhatók felelősségre az emberek bűnei miatt”.

EXTRA AJÁNLÓ
Vásároljunk be a nyárra! Eljött a kényelmes, vidám és pénztárcabarát ruhafrissítés ideje (x)
Édenkert a lakásban? Ezzel a módszerrel behozhatjuk a természetet az otthonunkba (x)
aligátor elhunyt állatkert Moszkva Hitler

https://www.blikk.hu/aktualis/kulfold/elpusztult-a-moszkvai-allatkert-aligatora-amelyik-tulelte-a-ii-vilaghaborut-is/ddnr6ph

(Visited 1 times, 1 visits today)
Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Leave a Comment