máj 23, 2020
2 Views
0 0

"Egy-két percen múlt az életem" – kiskamaszok mentették meg egy cukorbeteg kisfiú életét Mosonmagyaróváron

Written by

8 perce

cukorbeteg kamasz gyermek segítség

Kiskamaszok mentették meg cukorbeteg társuk életét. / Fotó: RTL Klub

Kiskamaszok mentették meg cukorbeteg társuk életét. / Fotó: RTL Klub

Blikk-információ Blikk-információ

A 12 éves Agócs Benjámin hétfőn játék közben rosszul lett egy mosonmagyaróvári játszótéren, perceken múlhatott az élete. Barátai nem estek pánikba, hanem azonnal segítségére siettek: volt, aki csokiért rohant, más vízzel itatta. Azt viszont nem értették, hogy miért nem segítettek a közelben lévő felnőttek – számolt be az esetről az RTL Híradó.

“Igazából egy-két percen múlt az életem” – kezdte elcsukló hangon az az Agócs Benjamin, aki egyéves kora óta tartó cukorbetegsége miatt hétfőn játék közben lett rosszul a mosonmagyaróvári játszótéren. Benjamin hozzátette, csak a barátai gyors közbelépésének köszönheti azt, hogy még életben van.

A fiatalok ugyanis néhány percen belül a segítségére siettek: volt, aki vizet adott neki, más csokiért rohant, míg egyikük Benjamin édesanyját értesítette arról, hogy fiának rohama van.

Ők elmentek csokiért, én addig megmértem a cukrát, és vittem neki vizet is, hogy nehogy elájuljon” – mesélte a kiskamaszokból álló mentőcsapatot irányító Eszter, aki ugyancsak cukorbeteg volt korábban, ezért tudta azt is, hogyan kell kezelni a vércukorszint-mérőt.

A szülők elmondták, büszkék arra, hogy gyermekeik a felnőtteket megszégyenítő módon siettek barátjuk segítségére. A gyermekek ugyanis nem értették, a játszótér közelében tartózkodó emberek miért nem mentek oda segíteni nekik.

A teljes adást itt nézheti meg:

EXTRA AJÁNLÓ
Vásároljunk be a nyárra! Eljött a kényelmes, vidám és pénztárcabarát ruhafrissítés ideje (x)
Édenkert a lakásban? Ezzel a módszerrel behozhatjuk a természetet az otthonunkba (x)
cukorbeteg kamasz gyermek segítség barát

https://www.blikk.hu/aktualis/belfold/kiskamaszok-mentettek-meg-egy-cukorbeteg-kisfiu-eletet-mosonmagyarovaron/0xkcxbw

(Visited 1 times, 1 visits today)
Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Leave a Comment