máj 23, 2020
3 Views
0 0

Budapest főpolgármester-helyettese: "Az is előfordulhat, hogy csak gyalogos forgalom lesz a Lánchídon"

Written by

2 perce

Lánchíd fejlesztés felújítás Karácsony Gergely

A Lánchíd felújítását már egy ideje tervezgeti a fővárosi vezetés /Fotó: Grnák László

A Lánchíd felújítását már egy ideje tervezgeti a fővárosi vezetés /Fotó: Grnák László

Blikk-információ Blikk-információ

Igencsak rejtély fedi, mi is lesz a pontosan a Lánchíd sorsa a jövőben.

Dorosz Dávid főpolgármester-helyettes ma az ATV-nek elmondta, az is előfordulhat, hogy csak gyalogos forgalom lesz a Lánchídon.

A Lánchíd felújítását már egy ideje tervezgeti a fővárosi vezetés. Egy vizsgálatra hivatkozva sürgősnek nyilvánította a híd felújítását, majd azonban változott az álláspont, ugyanis a kormányzati elvonások, a járvány elleni védekezés költségei, és az elmaradt kormányzati támogatások miatt a Lánchíd felújítása csúszik.

A főpolgármester-helyettes nemrég jelezte, hogy újra kell tervezi a Lánchíd felújítását és a híd funkcióját is. Szombaton azonban elmondta, az egyik lehetőség az lehet, hogy a Váralagutat is lezárják majd felújítják a Lánchíddal együtt. A másik pedig az, hogy csak gyalogos forgalom lesz a Lánchídon.

“Jelen pillanatban folyamatosan nézzük a Lánchíd állapotát, a Budapest Közút minden nap megnézik a Lánchíd állapotát, és hetente készülnek jelentések. És, kisebb javító munkálatok most is végzünk, hogy fenntartsuk a Lánchíd jelenlegi funkcióját” – nyilatkozta Dorosz Dávid.

A Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára, Fürjes Balázs a héten hívta fel a figyelmet arra, hogy a kormány által ígért 6 milliárd forint továbbra is rendelkezésre áll, azonban a főváros szerint a koronavírus okozta hatások miatt igencsak kevésnek bizonyul. Karácsony Gergely főpolgármester szerint ugyanis még 4 milliárd forintra lenne szükség, hogy fel tudják újítani kellőképp a Lánchidat.

EXTRA AJÁNLÓ
Vásároljunk be a nyárra! Eljött a kényelmes, vidám és pénztárcabarát ruhafrissítés ideje (x)
Édenkert a lakásban? Ezzel a módszerrel behozhatjuk a természetet az otthonunkba (x)
Lánchíd fejlesztés felújítás Karácsony Gergely

https://www.blikk.hu/aktualis/politika/budapest-fopolgarmester-helyettese-lehet-hogy-csak-gyalogos-forgalom-lesz-a-lanchidon/50k02vb

(Visited 1 times, 1 visits today)
Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Leave a Comment