máj 23, 2020
4 Views
0 0

A lövés sem volt képes megfékezni: így harapta meg az őrjöngő pitbull a 12 éves csepeli kislányt – fotók

Written by

– Nem voltam itthon, amikor a támadás történt. Timike hátsó combját harapta meg az a pitbull – mutatta meg magán Deme Zoltán, Timi édesapja. – Egyelőre nem tudjuk, hogy maradandó lesz-e a sérülés. Előfordult, hogy ez a kutya a társával együtt szökött ki a szomszédtól, de a láncuk összeakadt, és a kerítésnél tovább nem jutottak.

Deme Zoltán megmutatta, hol sérült meg a kislánya / Fotó: Fuszek Gábor

Deme Zoltán megmutatta, hol sérült meg a kislánya / Fotó: Fuszek Gábor

Az apa azt állítja, hogy a támadó keverék kutya gazdájának többször szóltak már a környéken, hogy erősítse meg a kerítést, de semmi nem változott.

A kiszökött eb annyira megvadult, hogy a kislányon kívül egy 16 éves kamasz lányt és édesanyját is megtámadta, ám ők könnyű sérülésekkel megúszták a támadást.

– A rendőrök hamar a helyszínre értek, csak ennek köszönhető, hogy nem fajult el a támadás – mondta a szomszédban élő Imre bácsi, aki maga is gyakran látta a megvadult négylábút szabadon. – Még a teherautónak is nekiugrott olykor-olykor, amikor kiszabadult, nem is csoda, hogy le kellett lőni!!

Itt, az Almafa utcában harapta meg a kutya előbb a szomszéd kislányt, majd az utcán közeledő anyát és lányát is / Fotó: Fuszek Gábor

Itt, az Almafa utcában harapta meg a kutya előbb a szomszéd kislányt, majd az utcán közeledő anyát és lányát is / Fotó: Fuszek Gábor

A rendőrök ugyanis, akiket a mentők értesítettek, szintén veszélybe kerültek, hiszen a kutya gondolkodás nélkül nekik ment. Az egyik rendőr négy lövést adott le, de a kutya nem pusztult bele a golyóba: elrohant és órákig bujkált. Később az újpesti Állatmentő Liga munkatársai fogták be az addigra megnyugodott állatot.

– Elvittük orvoshoz, a sebét ellátták, nem életveszélyes – mondta Pataki Gábor, az Állatmentő Liga vezetője, hozzátéve: hivatalos megfigyelésre a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság ebrendeszéti telepére kerül az eb.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XXI. Kerületi Rendőrkapitánysága súlyos testi sértés gyanúja miatt indított eljárást a kutya gazdája ellen.

EXTRA AJÁNLÓ
Édenkert a lakásban? Ezzel a módszerrel behozhatjuk a természetet az otthonunkba (x)
Így újulhatunk meg kívül-belül idén tavasszal (x)

https://www.blikk.hu/aktualis/belfold/kutyatamadas-csepel-kislany-serules-pitbull-sulyos-serules-horror/q9l7xxj

(Visited 1 times, 1 visits today)
Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Leave a Comment