máj 23, 2020
0 Views
0 0

Itt vannak az iskolanyitás részletes szabályai

Written by

Megjelent a Magyar Közlönyben az a kormányrendelet, amely szabályozza, hogyan folytatódik az oktatás júniusban. Azt már korábban bejelentette Maruzsa Zoltán oktatási államtitkár, hogy lényegében marad a digitális oktatás mindenütt a tanév utolsó két hetére is, de ki is nyithatnak az iskolák.

A rendelet szerint az iskolák június 2. és június 15. között továbbra is tantermen kívüli, digitális munkarend szerint működnek azzal, hogy a tantermen kívüli, digitális munkarend tapasztalatai alapján egyéni vagy kiscsoportos foglalkozás szervezhető, a tanulók felzárkóztatása céljából. Kivételt a szakiskolák jelentenek, ahol június 2-tól az intézmények saját hatáskörben dönthetnek arról, hogy visszatérnek a veszélyhelyzetet megelőzően alkalmazott nappali vagy esti munkarendhez, vagy tantermen kívüli, digitális munkarendben működnek tovább.

Június 2. és 26. között az általános és középiskoláknak meg kell szervezniük a felügyeletet is, ahol

  • napközi
  • szakkör
  • sportfoglalkozás
  • egyéni vagy csoportos felzárkóztatás
  • fejlesztő és tehetségfejlesztő foglalkozás

tartható. Aki nem a lakóhelyén jár iskolába, és nem is tud oda eljutni, annak a diáknak a lakóhelye szerint illetékes intézményben kell felügyeletet biztosítani.

A felügyelet idején az étkeztetést a tanév alatt szokásos feltételekkel biztosítandó. Azok, akik csak az étkeztetést veszik igénybe, de a felügyeletet nem, a szünidei feltételekkel élhetnek a lehetőséggel.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: Pixabay

(Visited 1 times, 1 visits today)
Article Tags:
Article Categories:
Belföld · Infostart.hu
banner

Leave a Comment