máj 24, 2020
3 Views
0 0

Katonai sátorban szűrik a gyermekklinikára érkezőket Debrecenben – videó

Written by

Katonai sátorban szűrik a gyermekklinikára érkezőket Debrecenben – videó

A Koronavírus járvány miatt ezentúl egy katonai sátorban szűrik a gyermekklinikára érkezőket Debrecenben. Lázmérés, szájmaszk felvétele és egy kérdőív kitöltése után lehet belépni az intézmény szakrendeléseire.

Csak ezen a Katonai sátoron keresztül lehet belépni a Debreceni Gyermekgyógyászati Klinikára. Ugyanis itt végzik a szakrendelésekre érkezők előszűrését. A klinikán csak előjegyzés alapján fogadják a betegeket. Minden ideérkezőnek és hozzátartozójának előszőr lázmérésen kell átesnie.

„Mindenki szákmaszkot kap aki nem hoz magával és egy kérdőívet kell kitölteni, amelynek a lényege az hogy kizárjuk hogy az elmúlt két héten lázas betegsége zajlott e vagy külföldön járt e vagy találkozott e potenciális fertőzöttel.” – nyilatkozta Szabó Tamás, a DTE Gyermekklinika igazgatója.

Jakab Ferenc virológus szerint fontos a fertőzés kockázatának minimalizálása, nem szabad hogy a szakrendelőkbe bekerüljön egy vírusfertőzött beteg.

„Annak megfelelően hogy ugyanúgy fertőzi a gyerekeket mint a felnőtteket a vírus, ezért a gyerekeknek ugyanúgy kell védekezni. Mindenkinek javaslom a gyermekénél is a szájmaszk használatát, a folyamatos kéz fertőtlenítés kézmosás használatát, másrészt ahogy említettem a gyermekek enyhe tünetekkel tudják átvészelni, és könnyen tovább tudják adni a fertőzést hogy ők tudnák.” – fejtette ki Jakab.

A szakemberek szerint most az év végéig biztosan ez lesz a beléptetési rend a debreceni gyermekklinikán.

Ajánlom

http://www.atv.hu/belfold/20200524-katonai-satorban-szurik-a-gyermekklinikara-erkezoket-debrecenben-video

(Visited 1 times, 1 visits today)
Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Leave a Comment