máj 23, 2020
2 Views
0 0

A ZTE nem kapott NB I-es licencet, az Újpestnél is gond adódott

Written by

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elsőfokú licencadó bizottsága pénteki ülésén 17 csapatnak adta meg az első-, további 15 együttesnek pedig a másodosztályú klublicencet, a jelenleg élvonalbeli együttesek közül mindkét listáról hiányzik az Újpest és a ZTE – írta az MTI.

Az MLSZ honlapjának közlése szerint hétfőtől június 2-ig van lehetőség a hiányzó dokumentumok pótlására, illetve bizonyíthatják azt, hogy megfelelnek a klublicenc szabályzatának.

Az elsőfokú licencadó bizottság legközelebb várhatóan június 10-én találkozik, amely üléssel az elsőfokú eljárás lezárul. Utána a kluboknak már nem lesz lehetőségük a hiánypótlásra.

Az MLSZ kilenc csapatnak adta meg a nemzetközi klublicencet is.

Frissítés:

A lila-fehér klub nem sokkal ezelőtt hivatalos weboldalán cáfolta, hogy ne kapott volna licencet. Az újpestiek tájékoztatása szerint

a felújított pályán történő – korábban áprilisra tervezett – tesztmérkőzés lebonyolítására a vírushelyzet okán május 16-án került sor, az MLSZ elektronikus rendszere azonban ezt megelőzően technikailag lezárt, így hivatalosan csak a június 10-i listában tüntetheti fel a Klub licence engedélyét, mikor „hiánypótlási eljárás” keretében technikailag a rendszer is ismét engedélyezi a tesztmérkőzés adminisztrálását.

Mint írják, a pályát a szövetség szakértői rendben találták, az újpestiek pedig készülnek a Fradi elleni május 27-i derbire.

https://alfahir.hu/2020/05/23/ujpest_zte_futball_mlsz

(Visited 1 times, 1 visits today)
Article Categories:
alfahír
banner

Leave a Comment