máj 23, 2020
6 Views
0 0

A válság epicentruma Alsópáhokon lehet, a héten már a második kormányzati támogatást jelentette be a Kolping Hotel

Written by

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

“Mostanáig már több mint 110 ezer ember bértámogatására adtak be igényt a vállalkozások, amelyek ennek révén meg tudják tartani a munkavállalóikat rövidített foglalkoztatás keretében,” mondta az innovációs és technológiai miniszter szombaton Alsópáhokon, a Kolping Hotelben. Palkovics László hozzátette: a turizmust-vendéglátást érintette leggyorsabban a koronavírus okozta járvány, de a kormány éppen ezen a területen lépett a leghamarabb. Baldauf Csaba, a mintegy 500 férőhelyes Kolping Hotel ügyvezető igazgatója az MTI beszámolója szerint kiemelte, hogy a szálloda számára a járulékcsökkentés egy “levegővételre” adott lehetőséget, ezután a rövidített munkaidőre kérhető bértámogatásra is benyújtották az igényt. Ezzel 125 dolgozónak – szinte a teljes foglalkoztatotti létszámra – három hónapig havi 7,9 millió forint bértámogatást tudnak igénybe venni, ami nagyban megkönnyíti az átmeneti időszakot és a pünkösdre tervezett újraindulást, tette hozzá. 

A Kolping Hotelben ez már a második kormányzati sajtótájékoztató a héten: kedden Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója jelentette be az újabb 150 milliárd forintos felújítási programot. Guller Zoltán  a Kolping Hotel fejlesztéseinek átadása és egy újabb alapkőletétele alkalmából elmondta, hogy

a Kolping Hotel kalandparkjának most induló fejlesztésére a kormány 950 millió forint támogatást biztosított.

Baldauf Csaba ezt azzal egészítette ki, hogy a 2008-as válság idején is a fejlesztésekben látták a kiutat, és egy bátor döntéssel most is ezt választották. A közel 2,1 milliárd forintos beruházással – ebből 950 millió forint támogatással – induló fejlesztés eredményeként a térség hiánypótló attrakciója, egy fedett élménypark épül a jövő év nyarára.

A hotel sajtóanyagából kiderül: közel 320 millió forint szálláshely-fejlesztési támogatással 880 millió forintos költséggel zajlott a most zárult másik beruházás. Ennek keretében felújították a recepciót, két apartmanház szobáit, valamint a szabadtéri medencéket, továbbá óriáscsúszdát és hozzá felvonót építettek egyebek mellett.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan
megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó,
bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak
a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan
még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon
kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek
lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a
saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

https://444.hu/2020/05/23/a-valsag-epicentruma-alsopahokon-lehet-a-heten-mar-a-masodik-kormanyzati-tamogatast-jelentette-be-a-kolping-hotel

(Visited 1 times, 1 visits today)
Article Categories:
444
banner

Leave a Comment