nov 22, 2020
12 Views
0 0

Hihetetlen: negyvenöt percre leállt az eltűnt túrázó szíve, szó szerint a halálból jött vissza

Written by

A halálból jött vissza. De nem csoda történt, hanem tudomány – nyilatkozta Dr. Jenelle Badulak, aki a Harborviewi kórház intenzív osztályán dolgozik, ahol a túrázót is kezelték.

(A legfrissebb hírek itt)

Michael Knapinski a múlthéten tévedt el a Mount Rainier Nemzeti Parkban a mínuszos időjárásban. A férfit eszméletlen állapotban találták meg, extrém mértékig ki volt hűlve, de pulzusa még volt, majd ahogy bekerült az intenzívre nem sokkal később leállt a szíve a kihűlés miatt – írja a 24.hu.

Knapinskit gy ECMO nevű készülékkel hozták vissza, ami kivezeti a vért a testből, és átvezeti egy gépen, amely oxigénre cseréli a vérben lévő szén-dioxidot, mielőtt visszapumpálná a testbe, és habár nincs rá garancia, de olykor életmentő lehet, mint jelen esetben is. Most azért sikerült visszahozni a férfit ezzel a készülékkel, mert a szervei annyira hidegek voltak a kihűlés miatt, hogy kevesebb oxigénnel is képesek voltak funkcionálni, így a doktoroknak több idejük maradt újraindítani a szívét.

– Tudtuk, hogy a szíve újra verni fog. A fő aggodalmunk az agy volt, és az, hogy érte-e a szerveket valamilyen maradandó károsodás az idő alatt, míg nem vert a beteg szíve – folytatta Dr. Badulak.

A beteg két nappal később felébredt, majd nyolc nap után haza is mehetett. Az orvosai szerint a túrázó teljesen felfog épülni, a férfi pedig rendkívül hálás, amiért megmentették az életét.

(Ez is érdekelheti: Megállt a szíve a kisfiúnak, aki szeméthalmok között élt)

Blikk Megmondó

EXTRA AJÁNLÓ
Lecsapott a Black Friday! Ezen a webshopon minden szuper olcsó lett (x)
Döbbenet: így hat a szmog az egészségünkre! (x)

www.blikk.hu/aktualis/kulfold/negyvenot-percig-allt-a-szive-eltunt-turazo-megmentettek/b8b1rzv

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?