ápr 29, 2021
3 Views
0 0

Hidegvérrel végzett áldozatával: tíz évre rács mögé kerül a leányvári gyilkos

Written by

Borbély Veronika közölte: az elkövetőt tíz év után sikerült azonosítania a Készenléti Rendőrség Kiemelt Ügyeket Felderítő Főosztályának. A házban talált DNS-nyomok vezettek el a vádlotthoz, aki rablás miatt éppen börtönben volt. A férfit kihallgatták, kezdetben tagadott, később azonban beismerte tettét.

(A legfrissebb hírek itt)

Amint arról az MTI korábban hírt adott, az elkövető a sértett unokájának barátja volt, többször is együtt italoztak a házban. A gyilkosság napján a férfi ismét a barátját kereste, de nem találta otthon. Az asszony itallal kínálta, majd egy idő után távozásra szólította fe a vádlottat. Az ittas férfi meglökte az idős nőt, aki a földre esett. A vádlott többször bántalmazta, nagy erővel megragadta a nyakát, rátaposott, rátérdelt a mellkasára, majd magára hagyta áldozatát. A holttestet több nap múlva találták csak meg.

A piliscsévi férfi az előkészítő ülésen beismerte a bűncselekmény elkövetését, lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, így a Tatabányai Törvényszék ítéletet hozott, és emberölés miatt – az ügyészi indítványnak megfelelően – tíz év börtönbüntetést szabott ki rá. Az ítélet jogerős – ismertette Borbély Veronika.

Ez is érdekelheti: 11 éve történt a brutális gyilkosság Leányváron – Mindenkit kikérdeztek, de csak most oldották meg az ügyet

(MTI)

www.blikk.hu/aktualis/belfold/gyilkossag-2009-tiz-ev-borton/3sx68hz

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?