ápr 8, 2021
6 Views
0 0

Hiába lopták meg, ragaszkodik az edzéstervéhez Hosszú Katinka

Written by

Budapest — Másolják, utánozzák vagy sem, ő bizony nem változtat… A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka (31) már többször bizonyította, a nehéz helyzetekben sem roppan össze, s a jelek szerint ez most is így van. Mint arról lapunk beszámolt, egy magyar tréner külföldön értékesítette Hosszú edzéstervét, amelynek is köszönhetően az elmúlt években kilenc világbajnoki és tizennégy Eb-elsőséget aratott. Elárulták a szakmai titkait, újításait – hogy ő mit csinál erre? Semmit. Pontosabban: semmit sem variál, ugyanolyan keményen készül a tokiói játékokra, mintha mi sem történt volna. Nem hagyja, hogy megzavarják.

Az országos bajnokságon is tapasztalta Hosszú, javulnia kell, mindent meg is tesz ezért/ Fotó: MTI/ Koszticsák Szilárd

Az országos bajnokságon is tapasztalta Hosszú, javulnia kell, mindent meg is tesz ezért/ Fotó: MTI/ Koszticsák Szilárd

(A legfrissebb hírek itt)

– Katinkát természetesen érzékenyen érintette az ügy, teljesen jogosan háborodott fel. Ugyanakkor a történtek nem zökkentették ki, továbbra is az a célja, hogy csúcsformába lendüljön. Ezen az sem változtat, hogy valaki illegálisan vásárolva hozzájutott az edzéstervéhez. A felkészülésén egyáltalán nem változtat, továbbra is az alapján hangol az olimpiára – mondta egy bennfentes lapunknak.

Az elképesztő történet hetekkel ezelőtt robbant ki, s a Blikk számolt be arról elsőként, hogy egy hazai tréner külföldön árulja az értékes szakmai anyagot.

Katinka elmondta, mélységesen felháborították a történtek, s kérte a szövetség segítségét az ügy tisztázásában – mondta egy hónapja az úszószövetség (MÚSZ) elnöke, Wladár Sándor (57) lapunknak. – Elmondtam neki, mindent megteszünk, hogy rátaláljunk a tettesre. Fegyelmi eljárást indítottunk, s ha kiderül, ki az elkövető, élete végéig szóló eltiltásra számíthat, míg a bajnoknő több millió forintos kártérítést is követelhet tőle. Elfogadhatatlan és megdöbbentő, ami történt.

Azt nem tudni, a MÚSZ vagy Hosszú tett-e feljelentést a rendőrségen, de kiderült, egyfajta nyomozás zajlik úszóberkekben. Mint azt csütörtökön megírtuk, nyomára akadtak annak, aki az úszónő értékes dokumentumait 50 ezer euróért (18 millió forintért) megvásárolta a meg nem nevezett szakembertől. A szövetség kapott egy fényképet a vevőről, ennek segítségével felgöngyölíthető a történet, így pedig el lehet jutni a tolvajhoz.

Hosszú egyébként a márciusi országos bajnokságon nem teljesített jól, a két vegyes számában elmaradt attól az eredménytől, amit önmagától várt, de így sem volt csalódott.

– Nem aggódom az időeredményeim miatt. Már annak is nagyon örülök, hogy egyáltalán úszhatok – fogalmazott Hosszú. – A cél most az volt, hogy visszaszokjak a versenyzéshez. Szerencsére kezdem egyre jobban érezni magam mentálisan és technikailag is. Ez most jónak tűnik, ehhez kell hozzátenni a munkát.

Stockholmban szerepel

Hosszú csütörtöktől vasárnapig Svédországban úszik, a Swim Open elnevezésű viadalon méreti meg magát. A buborékban zajló eseményen eredetileg 1200-an vettek volna részt, de végül csak 290-en állnak rajthoz.

Blikk Megmondó

EXTRA AJÁNLÓ
A Rossmann is készül a Glamour-napokra! Részletek az akciós újságban (x)
Minden, amit a férfiak legfontosabb szervéről tudni lehet (x)

www.blikk.hu/sport/egyeni/ragaszkodik-edzestervehez-hosszu-katinka/vzqbxg6

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk · Sport
banner

Vélemény, hozzászólás?