nov 20, 2020
12 Views
0 0

Hiába lesz first lady, ugyanúgy dolgozni fog Joe Biden felesége

Written by

Miután egyre egyértelműbb győzelmet aratott az Ovális Irodáért vívott versenyben Joe Biden (78), hamarosan újabb elnök biztonságáért kell felelnie a titkosszolgálatnak. A jelek szerint ezzel egy időben egy tiszteletbeli taggal is bővülhet a speciálisan képzett ügynökök csapata, mégpedig magával a leendő first ladyvel, Jill Biden﷯(69) ugyanis már a kampány során megmutatta, nem pusztán egy kedvesen mosolygó kiegészítő az elnök mellett.

Jill Biden a kampány során is odatette magát. A tüntetőktől is megóvta az elnöki székért igyekvő férjét.

Bident Los Angeles-i turnéja﷯során rohamozta volna meg pár ellentüntető, amikor Jill egy szemvillanás alatt a hőzöngők és férje között termett, és játszi könnyedséggel rendet tett. Biden testőrei biztos nem kaptak dicséretet.

(A legfrissebb hírek itt)

Mégsem akcióhősként nyújtott teljesítménye miatt lehet történelmi a first ladyk sorában Jill Biden, hanem azzal, hogy a hírek szerint megtartja rendes munkahelyét az Észak-virginiai Közösségi Főiskolán, ahol angol irodalmat és írást oktat. Márpedig amióta létezik a first lady „intézménye”, egészen pontosan 231 éve, ilyen még nem volt.

„Ha bejutunk a Fehér Házba, folytatni fogom. A tanítás számomra nem munka, hanem a lényem része. Nem áll szándékomban abbahagyni” – mondta a Vogue-nak a diákja által Dr. B.-nek nevezett Jill Biden.

Joe és Jill kapcsolata egyébként 45 évvel ezelőtt kezdődött, bár Jill enyhén szólva nem jósolt nagy jövőt a buzgón udvarló fiatal politikusnak.

(Ez is érdekelheti: Joe Biden és felesége a Balatonnál jártak)

Amikor az akkor még végzős egyetemista lány a randi napján meglátta a bejárati ajtóban az elegáns﷯, széles mosolyú fiatal Bident, komoly kétségei támadtak. Aztán 1977 tavaszára, két évvel az első lánykérés után elfogyott Biden egyébként híres türelme, és Jill ultimátumot kapott tőle. A tanárnő végül beadta a derekát.

Jól működő kapcsolatuk titka állítólag az, hogy Biden sosem akart klasszikus politikusfeleséget csinálni a nála kilenc évvel fiatalabb Jillből, mi több, töretlenül támogatta abban, hogy dolgozzon, építse a karrierjét. 2019 szeptemberében volt 35 éve, hogy tanít. Jill Biden a munkája és közéleti feladatai mellett két mesterfokozatú diplomát szerzett, 2007-ben pedig doktorált pedagógiából.

Bár még egyes tanácsadói is „őrültségnek” tartják, de Biden felesége akár egy egészen új szerepet is hozhat az amerikai elnöki rendszerbe, mégpedig a dolgozó first lady szerepét, amire soha eddig nem volt példa.

Blikk Megmondó

EXTRA AJÁNLÓ
November 20-án lecsap a Black Friday! Ezen a webshopon minden szuper olcsó lesz (x)
Döbbenet: így hat a szmog az egészségünkre! (x)

www.blikk.hu/aktualis/politika/joe-biden-amerika-testor-first-lady-jill-biden/hj5kd8r

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?